Premiul pe care l-ar putea câștiga Beyonce la Grammy 2023

radiodcnews Team | Dată: 05 feb 2023, 15:57 | Categorie: Lifestyle
Premiul pe care l-ar putea câștiga Beyonce la Grammy 2023 / Foto: Facebook Beyonce
Premiul pe care l-ar putea câștiga Beyonce la Grammy 2023 / Foto: Facebook Beyonce

Beyonce ar putea câştiga un premiu important la Grammy 2023.

Superstarul pop Beyonce, câştigătoare a mai multor premii Grammy decât oricare altă solistă din istorie, nu a câştigat niciodată mult râvnitul trofeu pentru cel mai bun album al anului, iar la gala din noaptea de duminică seară are din nou şansa să o facă, transmite Agerpres, citând Reuters.

Numeroşi experţi din industria muzicală sunt de părere că Beyonce şi-ar putea adăuga duminică în palmares şi acest trofeu, deşi nu este o certitudine, vedeta fiind nominalizată alături de alte nume de prestigiu ale industriei muzicale, precum rapper-ul portorican Bad Bunny, solistul pop Harry Styles, solistul şi flautistul Lizzo sau legendara formaţie suedeză ABBA.

Câştigătorii galei 2023 a premiilor Grammy vor fi anunţaţi în cadrul unei ceremonii ce va fi transmisă în direct de reţeaua de televiziune CBS şi în format live stream de către serviciul de streaming Paramount+, începând cu ora 01:00 GMT (luni).

Beyonce a primit 9 nominalizăriBeyonce păşeşte pe covorul roşu al evenimentului după ce a primit 9 nominalizări, printre care şi pentru cel mai bun album al anului, cu LP-ul "Renaissance". Vedeta a câştigat 28 de premii Grammy în cariera sa şi ar putea doborî recordul absolut de premii (31) la gala de duminică. Recordul de 31 de premii Grammy este deţinut de dirijorul Georg Solti, care a murit în 1997 şi a câştigat ultimul premiu Grammy din carieră pentru cea mai bună înregistrare de operă în 1997 cu opera "Die Meistersinger Von Nurnberg' de Wagner.

Premiul Grammy pentru cel mai bun album a ocolit-o însă pe Beyonce. Album ei din 2016, "Lemonade", a fost învins de LP-ul "25" al solistei Adele, care a declarat pe scenă, în momentul primirii trofeului, că Beyonce l-ar fi meritat mai mult.

Beyonce este pe cale să devină artistul cu cele mai multe premii Grammy din istorieBeyonce "este pe cale să devină artistul cu cele mai multe premii Grammy din istorie. Aproape că este exclus ca ea să nu doboare acest record", a comentat Jem Aswad, jurnalist specializat în muzică al publicaţiei Variety. "Ea nu a câştigat însă niciodată la categoria albumul anului, una dintre cele mai importante categorii, iar acest lucru este pur şi simplu greşit", a adăugat el.

Adele, care a câştigat de două ori premiul Grammy la această categorie, a fost nominalizată şi anul acesta cu LP-ul "30". Există şi posibilitatea ca voturile pentru Adele şi Beyonce să se anuleze reciproc, deschizând anul acesta calea pentru Harry Styles si albumul său, "Harry's House".

Beyonce a mai fost nominalizată la categoriile înregistrarea şi piesa muzicală a anului cu melodia "Break My Soul". Dacă va câştiga cel puţin 4 trofee la gala de duminică îl va depăşi pe dirijorul Georg Solti.

Laureaţii sunt aleşi de cei aproape 11.000 de membri ai Recording Academy.

Categoria cel mai bun artist la debutLa categoria cel mai bun artist la debut pe lista nominalizărilor se află trupa rock italiană Maneskin, artista de jazz Samara Joy, solista bluegrass americană Molly Tuttle şi vedeta de pe TikTok Gayle, care a devenit celebră cu 'abcdefu.'

Varianta de 10 minute a piesei "All Too Well" a lui Taylor Swift a fost nominalizată la categoria cea mai bună piesă muzicală. Ultimul album al lui Taylor Swift, "Midnights", a fost lansat după încheierea perioadei de eligibilitate pentru gala Grammy din acest an (octombrie 2021 - septembrie 2022).

Gala va fi prezentată de comedianul Trevor Noah. În cadrul galei vor avea loc interpretări live susţinute de Styles, Lizzo, Sam Smith, Luke
Combs şi Bad Bunny. Prima doamnă a SUA, Jill Biden, se numără printre prezentatorii premiilor din acest an.

La fel ca şi celelalte ceremonii de premiere din domeniul show-biz, şi gala Grammy a înregistrat un declin al audienţelor în ultimii ani. Ceremonia de anul trecut a atras abia 9 milioane de spectatori în faţa televizoarelor, fiind pe locul doi în clasamentul celor mai puţin urmărite gale din istoria premiilor Grammy.

Articole similareCele mai noi articoleTrend - Top citite