Premiile Oscar, amânate din cauza grevei de la Hollywood

Autorul articolului: Echipa RadioDCNews | Dată: 07 sep 2023, 08:29 | Categorie: Știri
Premiile Oscar, amânate din cauza grevei de la Hollywood/Freepik
Premiile Oscar, amânate din cauza grevei de la Hollywood/Freepik

Organizatorii au anunțat miercuri amânarea ceremoniei de decernare a premiilor Oscar onorifice, cunoscută în mod obișnuit drept evenimentul care marchează începutul sezonului premiilor, pentru data de 9 ianuarie. Decizia a fost luată în contextul unei greve istorice a actorilor și scenariștilor.

Academia de Arte și Științe Cinematografice, entitatea responsabilă cu acordarea premiilor Oscar, nu a furnizat explicații oficiale pentru amânarea ceremoniei, care fusese inițial programată pentru 18 noiembrie. Cu toate acestea, surse din presă au sugerat că motivul ar putea fi legat de perspectivele prelungirii grevei care afectează industria cinematografică de mai multe luni.

Seara, numită Governors Awards, are loc în fiecare an la Los Angeles pentru a recunoaşte cariere remarcabile.

Calendarul de la Hollywood a fost complet dat peste cap de această mişcare socială. Premiile Emmy, cele mai prestigioase premii de televiziune americane, au fost recent amânate din septembrie în ianuarie din acelaşi motiv.

Scenariştilor, aflaţi în grevă din luna mai, li s-au alăturat în iulie actorii, o dublă grevă care nu a mai avut loc la Hollywood din 1960.

Directivele sindicale interzic actorilor să filmeze filme sau seriale, dar şi să meargă pe covorul roşu sau să participe la evenimente promoţionale.

Aşadar, ceremonia s-ar fi desfăşurat, probabil, şi fără vedetele nominalizate.

Oscaruri onorifice urmează să fie acordate actorilor Mel Brooks şi Angela Bassett.

Articole similareCele mai noi articoleTrend - Top citite


DC Media Group Audience