Premiile Grammy 2021: Ruben Blades, Camilo şi cântecul "Patria y vida", marii triumfători ai galei

radiodcnews Team |
Data publicării:
| Categorie: Lifestyle

Artiştii Ruben Blades şi Camilo, alături de imnul "Patria y vida" împotriva guvernului cubanez şi-au împărţit premiile la cea de-a 22-a ediţie a Premiilor Latin Grammy, care au revenit joi în format fizic în Las Vegas (SUA), după ce gala din 2020 s-a desfăşurat online din cauza pandemiei.

Ruben Blades, care în ceremonia premergătoare de miercuri a primit premiul Persoana Anului 2021, a fost distins cu două gramofoane de aur pentru albumul 'Salswing!' şi pentru cel mai bun disc de salsa "Salsa Plus!". "Să câştigi un premiu în detrimentul altuia nu mi-a plăcut niciodată", a recunoscut modest Blades.

Palmaresul acestei ediţii a fost unul extrem de divizat, majoritatea celor premiaţi fiind interpreţi de sex masculin, în frunte cu rapperul C. Tangana şi albumul său de succes "El madrileńo".

La rândul său, starul columbian Camilo, care primise în total zece nominalizări, a fost recompensat cu patru gramofoane de aur, inclusiv pentru cel mai bun album pop ("Mis manos") şi pentru cel mai bun cântec pop ("Vida de rico").

O surpriză emoţionantă a serii a fost premiul pentru înregistrarea anului, acordat piesei "Talvez", interpretată de Caetano Veloso şi de fiul său, Tom.



În schimb, marele premiu Latin Grammy pentru cântecul anului a fost decernat piesei "Patria y vida", un imn al răzvrătirii împotriva guvernului cubanez.

"Acest cântec este dedicat tuturor deţinuţilor politici din Cuba", a declarat El Funky înainte de a-l interpreta alături de ceilalţi artişti, într-unul dintre cele mai emoţionante momente ale galei de joi seară. Îmbrăcaţi complet în alb, interpreţii şi-au încheiat reprezentaţia cu strigătul "viva Cuba libre".

Pe de altă parte, surprinzătorul şi uimitorul album "El madrileńo" de C. Tangana a fost recompensat cu trei premii, printre care cel pentru cel mai bun cântec alternativ ("Nominao") şi cel pentru cel mai bun cântec pop-rock ("Hong Kong").

Gala Latin Grammy Awards 2021 s-a încheiat grandios cu recitalul susţinut de Bad Bunny, care a ridicat publicul în picioare cu o versiune foarte ritmată a piesei sale "Maldita pobreza"

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel