Premiile Goya: Lungmetrajul ''As Bestas'' a obținut opt trofee

Autorul articolului: Echipa RadioDCNews |
Data publicării:
| Categorie: Lifestyle
Au fost multe momente frumoase în cadru ceremoniei de anul acesta
Au fost multe momente frumoase în cadru ceremoniei de anul acesta

Lungmetrajul ''As Bestas'', în regia lui Rodrigo Sorogoyen, este marele învingător al galei de decernare a premiilor Goya, cele mai importante recompense ale cinematografiei spaniole, desfăşurată sâmbătă la Sevilla, care a inclus şi un omagiu dedicat regizorului Carlos Saura, decedat vineri, la vârsta de 91 de ani, informează AFP.

Pelicula As Bestas, cu actorii francezi Marina Fois şi Denis Ménochet în distribuţie, a obţinut în total nouă trofee, inclusiv în categoriile cel mai bun film spaniol, cel mai bun regizor şi cel mai bun scenariu original.

Protagonistul filmului, Denis Ménochet, în vârstă de 46 de ani, a fost desemnat cel mai bun actor, cea mai importantă recompensă obţinută până în prezent de actorul francez, care a colaborat cu cineaşti precum François Ozon (Peter Van Kant), Quentin Tarantino (Inglorious Basterds) şi Ridley Scott (Robin Hood).

Am avut şansa să joc alături de actori pe care îi admir enorm, a declarat Ménochet în spaniolă în momentul înmânării premiului, menţionându-i pe colegii de distribuţie Marina Fois şi pe cel mai bun actor din lume, Luis Zahera, recompensat cu un Goya pentru cel mai bun actor în rol secundar.

Pelicula lui Rodrigo Sorogoyen, un regizor în ascensiune în cinematografia spaniolă, spune povestea unui cuplu de francezi care se îndrăgosteşte de un petic de pământ din Galicia, în nord-vestul Spaniei, şi a căror sosire în comunitate stârneşte ostilitatea ameninţătoare a doi fraţi vecini.

Lungmetrajul, inspirat dintr-o poveste reală, a fost vizionat deja de 700.000 de spectatori şi a beneficiat de o primire entuziastă la Festivalul de la Cannes, unde a fost prezentat în afara competiţiei.

Ne-a plăcut să ne imaginăm motivaţiile personajelor, cum poţi urî un vecin de-al tău şi (motivaţia) celor doi străini, care nu sunt bineveniţi, dar care îşi spun 'nu vreau să plec de aici', a explicat regizorul pentru AFP într-o declaraţie oferită la Festivalul de la Cannes.

Juliette Binoche, omagiată

Cea de-a 37-a ediţie a premiilor Goya a inclus un omagiu special dedicat regizorului Carlos Saura, care a decedat vineri la domiciliul său din regiunea Madrid, şi care a fost recompensat cu un Goya onorific.

Dispariţia lui Carlos Saura a emoţionat întreaga breaslă întrucât a fost unul dintre reprezentanţii cei mai străluciţi ai culturii spaniole, a subliniat preşedintele Academiei de cinema spaniole, Fernando Méndez-Leite, cu prilejul ceremoniei care a avut loc anul acesta la Sevilla, în sudul Spaniei.

Premiul a fost acceptat de doi dintre copii cineastului, precum şi de văduva sa, actriţa Eulalia Ramón. Aceasta din urmă a citit un mesaj scris chiar de Carlos Saura, în care le mulţumea celor care l-au însoţit în această meserie minunată care este filmul.

Născut pe 4 ianuarie 1932 la Huesca, oraş din comunitate Aragon, situată în nordul Spaniei, Saura a regizat circa 50 de pelicule, printre care Cria cuervos în 1975, şi a fost recompensat cu numeroase premii, inclusiv Ursul de Argint în 1966 la Berlin pentru La Caza.

Carlos Saura este considerat o personalitate incontestabilă din istoria cinematografiei spaniole, în rând cu Luis Bunuel şi Pedro Almodovar.

Ceremonia de decernare a premiilor Goya i-a dedicat un omagiu şi actriţei franceze Juliette Binoche, care a primit sâmbătă seară Goya International, în semn de recunoaştere a unei extraordinare traiectorii cinematografice.

Prezentă pentru a-şi ridica premiul, actriţa franceză a fredonat Porque te vas, melodie emblematică din filmul Cria cuervos, de Carlos Saura. Cineastul spaniol m-a emoţionat teribil, a spus actriţa, înainte de a rosti în spaniolă că este fericită să primească acest premiu minunat.

Pe parcursul a 40 de ani de carieră, Juliette Binoche a fost pe afişul a numeroase filme, cum ar fi Les amants du Pont-Neuf şi The English Patient, rol graţie căruia a fost recompensată cu Oscarul pentru cea mai bună actriţă în rol secundar.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel