Premierul palestinian: O invazie terestră înseamnă mai multe crime

radiodcnews Team |
Data publicării:
| Categorie: Știri
Premierul palestinian: O invazie terestră înseamnă mai multe crime / Foto: Agerpres
Premierul palestinian: O invazie terestră înseamnă mai multe crime / Foto: Agerpres

Premierul palestinian afirmă că Israelului nu trebuie să i se dea "permisiunea de a ucide".

Mohammed Shtayyeh a condamnat luni luările de poziţie care dau "Israelului permisiunea de a ucide". Reacția premierului palestinian vine  după ce Statele Unite şi ţări europene au invocat "dreptul său de a se apăra" şi s-au abţinut de la a-i cere să pună capăt atacurilor din Gaza, transmite Agerpres, citând AFP.

"Ceea ce auzim de la liderii ocupaţiei (israeliene) despre pregătirile pentru o invazie terestră înseamnă mai multe crime, atrocităţi şi strămutări forţate", a declarat Mohammed Shtayyeh în deschiderea unei reuniuni a guvernului palestinian la Ramallah, în Cisiordania ocupată.

"Condamnăm luările de poziţie care constituie o permisiune de a ucide şi de a oferi (Israelului) o acoperire politică pentru a comite masacre şi a semăna distrugeri în Gaza", a mai spus Shtayyeh, al cărui guvern nu exercită nicio putere în Fâşia Gaza, controlată de islamiştii Hamas.

Liderii principalelor puteri occidentale au reiterat duminică sprijinul lor pentru IsraelPreşedintele american Joe Biden şi liderii principalelor puteri occidentale, cu care el a discutat, au reiterat duminică sprijinul lor pentru Israel, cerând totodată respectarea dreptului umanitar internaţional, potrivit unui comunicat al Casei Albe.

Biden a discutat cu preşedintele francez Emmanuel Macron, cancelarul german Olaf Scholz, premierul britanic Rishi Sunak, premierul canadian Justin Trudeau şi premierul italian Giorgia Meloni, a precizat Casa Albă.

"Liderii şi-au reiterat sprijinul pentru Israel şi pentru dreptul său de a se apăra împotriva terorismului şi au cerut respectarea dreptului umanitar internaţional, mai ales protejarea civililor", a mai spus Casa Alba.

Peste 5.000 de persoane ar fi murit în Fâşia GazaPeste 5.000 de persoane, între care peste 2.000 de copii, au fost ucise în Fâşia Gaza, potrivit autorităţilor locale, de la începutul bombardamentelor israeliene lansate ca represalii la atacul sângeros comis de mişcarea islamistă Hamas în Israel, pe 7 octombrie.

Potrivit autorităţilor israeliene, peste 1.400 de persoane, majoritatea civili, au fost ucise şi alte peste 200 au fost luate ostatice, în timpul acestui atac în urma căruia Israelul a promis că va eradica gruparea Hamas.

Articole similareCele mai noi articoleTrend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel