Premieră la Teatrul "Stela Popescu" din Bucureşti

radiodcnews Team |
Data publicării:
| Categorie: Știri
Teatru. Foto: Pexels.com
Teatru. Foto: Pexels.com

"Hoţul din pendulă" de Dario Fo în regia lui Alexandru Grecu, în premieră pe 14 şi 15 iulie la Palatul Naţional al Copiilor.

Vă invităm la o nouă premieră organizată de Teatrul Stela Popescu în plină vară. Spectacolul intitulat "Hoţul din pendulă" de Dario Fo va avea loc pe 14 şi 15 iulie la Palatul Naţional al Copiilor. Regia şi scenografia sunt semnate de Alexandru Grecu, iar asistentul de scenografie este Delia - Diana Ghizdăveţ. Traducerea în limba română este realizată de Ion Diviza.

În distribuţie veţi putea vedea următorii actori: Cristi Neacşu / Florin Dobre în rolul Hoţului, Cristina Danu în rolul Soţiei hoţului, Sorin - Aurel Sandu în rolul Bărbatului, Crina Matei în rolul Femeii, Irina Cărămizaru în rolul Anei și Cătălin Frăsinescu în rolul lui Antonio.

Cristian Şofron, directorul general al Teatrului Stela Popescu: "Alexandru Grecu este un artist complex, regizor, actor, manager al Teatrului Naţional Satiricus din Chişinău al cărui fondator este şi preşedinte al Uniunii Teatrale din Republica Moldova (UNITEM).

Am colaborat excelent cu el în această primăvară la Chişinău şi mă bucur că realizăm împreună cu echipa Teatrului Stela Popescu această premieră cu Hoţul din pendulă de Dario Fo în mijlocul verii, un spectacol plină de vervă şi culoare."

Despre piesă

"Hoţul din pendulă" de Dario Fo vorbeşte despre devalorizarea sentimentelor în viaţa de cuplu şi amendează egoismul fără remuşcări care ne împinge spre aventura extraconjugală. Scrisă cu un sarcasm iute într-o Italie a anilor 1950 bigotă şi tradiţionalistă în care divorţul era interzis, iar menţinerea aparenţelor era ridicată la nivel de religie, subiectul piesei este complet valabil şi astăzi.

Un hoţ este "deranjat" de la furat de două perechi de amanţi care se dovedesc a fi soţi încrucişaţi. Eforturile pe care aceştia le fac pentru a-şi ascunde minciunile şi tensiunile alimentate de secrete cresc treptat într-o spirală delirantă de comic de situaţie. Pe lângă dramele conjugale, vina bietului hoţ păleşte cu desăvârşire. Martor forţat al acestor trădări, ascuns într-un ceas cu pendulă, el câştigă simpatia şi râde împreună cu publicul de neajunsurile civilizaţiei moderne.

Articole similareCele mai noi articoleTrend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel