Premiera filmul de animație Minions 2 rupe box-office-ul mondial

Oana Pavelescu |
Data publicării:
| Categorie: Lifestyle
Imagine din animația Minions: The Rise of Gru
Imagine din animația Minions: The Rise of Gru

Familiile sunt extrem de entuziasmate după noul film de animație Minions care a avut premiera în acest weekend în cinematografe.

"Minions: The Rise of Gru " a adus încasări estimate la 108,5 milioane de dolari din vânzarea de bilete pe 4.391 de ecrane din America de Nord, a anunțat duminică Universal Pictures. Până la sfârșitul vacanței de luni, 4 iulie, va fi câștigat probabil peste 127,9 milioane de dolari.

Filmul este pe cale să devină cea mai mare cifră de afaceri înregistrată vreodată pentru un weekend de vacanță de 4 iulie, record deținut anterior de "Transformers: Dark of the Moon", care a obținut 115,9 milioane de dolari în primele patru zile, în 2011. Incluzând proiecțiile internaționale, unde "Minions: The Rise of Gru" rulează pe 61 de piețe, încasările sale la nivel mondial se situează la 202,2 milioane de dolari până duminică.

"Este un debut extraordinar", a declarat Jim Orr, președintele distribuției interne a Universal. "Rulează pe scară foarte largă în America de Nord. Fiecare piață se descurcă extraordinar de bine."

Acesta este doar cel mai recent dintr-o serie de succese pentru lansările de familie ale Universal, printre care "Sing 2", care a avut încasări de peste 406 milioane de dolari de la premiera din decembrie, și "The Bad Guys", care a obținut peste 243 de milioane de dolari. "Minions: The Rise of Gru" servește drept o dovadă în plus că publicul de familie este dispus să se întoarcă la cinematograf.

"Familiile se simt foarte confortabil să își aducă toți copiii la cinema", a spus Orr. "Aceste rezultate vorbesc de la sine".

"Minions 2" a atras la cinema toate vârstele, chiar și pe cei foarte mici. Potrivit sondajelor PostTrak, 12% dintre aceștia aveau sub 10 ani.

"Timp de multe luni a existat această idee că publicul de familie nu se va mai întoarce la teatru. Putem pune capăt acestei idei", a declarat Paul Dergarabedian, analist senior de media pentru Comscore.

Derularea popularei serii "Despicable Me" a fost amânată cu doi ani din cauza pandemiei. Continuarea filmului "Minions" din 2015 era programată inițial pentru o lansare în iulie 2020. În timp ce multe alte filme de animație pentru familii au optat pentru streaming sau lansări hibride, "Minions", la fel ca "Top Gun: Maverick", a păstrat cursul și a așteptat momentul ideal pentru a se lansa doar în cinematografe. Și, ca și în cazul "Top Gun", se pare că așteptarea a meritat.

"Acest lucru a devenit un eveniment. A fost un weekend de sărbătoare, data de lansare a fost perfectă, marketingul a fost perfect", a declarat Dergarabedian. "Și toată lumea știa că va fi doar în cinematografe".

Din distribuția de voce fac parte Steve Carell, care își reia rolul lui Gru, Alan Arkin, Michelle Yeoh și Julie Andrews în rolul mamei lui Gru. Criticii au avut o reacție mixtă spre pozitivă (în prezent are un procent de 72% pe Rotten Tomatoes), dar publicul a fost mai entuziast, acordând poveștii de origine a lui Gru un A CinemaScore.

Universal și Illumination au avut un succes uriaș cu cele cinci filme și spin-off-uri "Despicable Me", care datează din 2010 și care au câștigat peste 3,7 miliarde de dolari în box office-ul global.

Pe locul al doilea s-a clasat "Top Gun: Maverick", care continuă să dea rezultate după șase săptămâni, adăugând încă 25,5 milioane de dolari la totalul său, care a depășit deja 1 miliard de dolari. Filmul Paramount Pictures rulează încă în 3.843 de locații.

Filmul "Elvis", de la Warner Bros. a ocupat locul al treilea, cu o scădere de numai 39% în al doilea său weekend în cinematografe. Filmul lui Baz Luhrmann a avut încasări estimate la 19 milioane de dolari până duminică, ceea ce a dus totalul său intern la 67,3 milioane de dolari.

Locurile patru și cinci au revenit tot titlurilor Universal, cu "Jurassic World: Dominion" a mai adunat 15,7 milioane de dolari, iar filmul horror "The Black Phone" a adăugat 12,3 milioane de dolari până duminică.

Între timp, "Lightyear", de la Disney, s-a prăbușit și mai mult în al treilea weekend, cu o sumă estimată la 6,5 milioane de dolari. Până luni, acest total ar trebui să crească la 8,1 milioane de dolari, aducând câștigurile sale cumulate la 106,9 milioane de dolari.

Bleecker Street a lansat " Mr. Malcolm's List " în acest weekend pe 1.384 de ecrane din SUA și Canada. Comedia manierelor din epoca Regenței îi are în rolurile principale pe Freida Pinto și Zawe Ashton în rolul unor prieteni care vor să se răzbune pe un burlac pretențios. Studioul estimează că filmul va avea 851.853 de dolari până la sfârșitul zilei de duminică și peste un milion de dolari până la sfârșitul zilei de luni.

De asemenea, publicul încă mai prinde din urmă "Everything Everywhere All At Once", de la A24, care a adunat aproximativ 552.000 de dolari pe 607 ecrane, în ciuda faptului că este disponibil și pentru închiriere la cerere. Cel mai nou titlu al studioului, "Marcel the Shell With Shoes On", s-a extins pe 22 de ecrane în acest weekend și se așteaptă să câștige aproximativ 308.000 de dolari până la sfârșitul zilei de luni.

Potrivit Comscore, weekendul în ansamblu va rămâne ca unul dintre cele mai mari din era pandurilor. Și se așteaptă ca acest avânt să continue odată cu lansarea filmului Marvel "Thor: Love and Thunder", săptămâna viitoare.

Vânzări estimate de bilete de vineri până duminică în cinematografele din SUA și Canada, potrivit Comscore. Cifrele finale pe piața internă vor fi publicate marți.

1. "Minions": The Rise of Gru", 108,5 milioane de dolari.

2. "Top Gun: Maverick", 25,5 milioane de dolari.

3. "Elvis", 19 milioane de dolari.

4. "Jurassic World: Dominion", 15,7 milioane de dolari.

5. "The Black Phone", 12,3 milioane de dolari.

6. "Lightyear", 6,6 milioane de dolari.

7. "Mr. Malcolm's List", 851.853 de dolari.

8. "Everything Everywhere All at Once", 551.974 de dolari.
9. "Doctor Strange in the Multiverse of Madness", 390.000 de dolari.

10. "JugJugg Jeeyo", 318.000 de dolari.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel