Trei concerte spectaculoase la Radio DC News. Pregătește-te pentru Midnight Live Concerts

radiodcnews Team |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Lifestyle

În acest weekend, Radio DC News lansează Midnight Live Concerts.

Radio DC News vă oferă, în acest weekend, seria "Midnight Live Concerts at Radio DC News.ro".

Începem cu trei concerte ce au intrat în istoria muzicii, care vă vor transpune într-o atmosferă cu totul specială.

Programul "Midnight Live Concerts at Radio DC News.ro":

Vineri 29.07.2022 Ora 23.59.00 -  "Queen - Live At The Wembley Stadium/ July 1986",

Sâmbătă 30.07.2022 Ora 23.59.00 - "U2 - Live From Paris/ 4 July, 1987",

Duminică 31.07.2022 Ora 23.59.00 - Metallica - Live In Mexico City/1993".

Rămâneți pe Radio DC News!

Queen

Legendara trupă britanică de rock era formată din Freddie Mercury (voce principală, pian), Brian May (chitară, voce), Roger Taylor (tobe, voce) și John Deacon (bas).

Primele lor lucrări au fost influențate de stilurile de rock progresiv, hard rock și heavy metal, dar, ulterior, trupa a migrat și spre zone mai convenționale și mai prietenoase pentru radio, încorporând alte stiluri, cum ar fi pop rock.

În 1975, odată cu cel de-al 4 lea albul al lor, ”A Night At The Opera”, cei de la Queen au cunoscut succesul internațional cu single-ul Bohemian Rhapsody, care a rămas pe locul 1 în topul britanic timp de nouă săptămâni. 

Bohemian Rhapsody” a fost prima melodie care a ajuns vreodată pe primul loc în Marea Britanie de două ori cu aceeași versiune și este, de asemenea, singurul single care a fost numărul unu de Crăciun de două ori cu aceeași versiune. A doua oară când a ajuns pe prima poziție a fost în 1991, după moartea lui Mercury, rămânând pe locul 1 timp de 5 săptămâni.

Queen este o prezență globală în industria muzicală de mai bine de patru decenii. Estimările privind vânzările lor de discuri variază de la 170 la 300 de milioane de discuri, făcându-i unul dintre cei mai bine vânduți artiști muzicali din lume.

Din 2012, Queen s-a bucurat de o colaborare fructuoasă cu cântărețul/compozitorul american Adam Lambert și au făcut turnee extinse în America de Nord și de Sud, Europa, Marea Britanie, Asia și Australia și Noua Zeelandă.

U2

Formată în 1976, U2 este o trupă irlandeză rock din Dublin.

Grupul este format din Bono (voce principală și chitară ritmică), Edge (chitară principală, clape și cori), Adam Clayton (chitară bas) și Larry Mullen Jr. (tobe și percuție) .

Având inițial influențe post-punk, stilul muzical al lui U2 a evoluat de-a lungul carierei lor. Totuși, stilul specific U2 este inconfundabil și a rămas acolo, indiferent de album, fiind construit în special în jurul vocii expresive a lui Bono și a acordurilor de chitară ale lui Edge.

Foarte apreciați pentru spectacolele lor live, cei de la U2 au organizat mai multe turnee speciale de-a lungul carierei lor.

U2 a lansat 14 albume de studio și este unul dintre cei mai bine vânduți artiști de muzică din lume, vânzând aproximativ 150-170 de milioane de discuri în întreaga lume. 

Au câștigat 22 de premii Grammy, mai mult decât orice altă trupă, iar în 2005, au fost incluși în Rock and Roll Hall of Fame. Revista Rolling Stone a clasat U2 pe locul 22 pe lista „Cei mai mari 100 de artiști ai tuturor timpurilor”. De-a lungul carierei lor, membrii U2 au militat pentru cauzele drepturilor omului și justiției sociale.

Metallica

Trupă americană de heavy metal a fost formată în 1981 în Los Angeles de către vocalistul/chitaristul James Hetfield și bateristul Lars Ulrich și a avut sediul în San Francisco pentru cea mai mare parte a carierei sale. [

Tempo-urile rapide ale trupei, instrumentele și muzica agresivă au făcut din ei una dintre cele patru formații fondatoare de thrash metal , alături de Megadeth, Anthrax și Slayer.

Formația actuală a Metallica include membrii fondatori și compozitorii principali Hetfield și Ulrich, pe vechiul chitarist Kirk Hammett și pe basistul Robert Trujillo.

Chitaristul Dave Mustaine (cel care a format Megadeth după ce a fost concediat din trupă) și basiștii Ron McGovney , Cliff Burton și Jason Newsted sunt foști membri ai trupei.

Metallica a găsit pentru prima dată succesul comercial odată cu lansarea celui de-al treilea album al său, Master of Puppets (1986), considerat drept unul dintre cele mai grele albume de metal, dar și cel mai bun album a trupei.

Metallica a lansat zece albume de studio, patru albume live, douăsprezece albume video, 37 de single-uri și 39 de videoclipuri muzicale.

Trupa a câștigat nouă premii Grammy din 23 de nominalizări, iar ultimele sale șase albume de studio (începând cu Metallica ) au debutat consecutiv pe primul loc în Billboard 200.

Metallica se clasează drept una dintre cele mai de succes trupe comerciale din toate timpurile, cu peste 125 de milioane de albume vândute în întreaga lume începând cu 2018.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel