Prăjitura lui Moș Nicolae. Rețeta specială de sărbătoare

Ema Apostu |
Data publicării:
| Categorie: Lifestyle
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Laura James)
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Laura James)

De Sfântul Nicolae sau Moș Nicolae, poți prepara o prăjitură specială, care va fi adorată de cei dragi. Iată cum se prepară Prăjitura lui "Moș Nicolae"...

Ingrediente

150 g unt
150 g zahăr
2 lingurițe mirodenii pentru turtă dulce
4 ouă
200 g făină
1 plic praf de copt
100 g pudră de migdale
zahăr pudră

Cum se prepară prăjitura lui Moș Nicolae

Înainte de a te apuca de prepararea prăjiturii, aprinde cuptorul. Amestecă bine untul cu zahărul și mirodeniile. Adaugă apoi ouăle, unul câte unul, și încorporează-le bine. La sfârșit, adaugă făina, praful de copt și pudra de migdale, potrivit avantaje.ro. Unge cu unt o formă de guguluf. Adaugă compoziția și introdu recipientul în cuptorul preîncălzit pentru 40-45 de minute. Las-o să se coacă la foc mediu. După ce ai scos-o din cuptor, las-o să se răcească înainte de a o scoate din formă. Înainte de a o servi, presară deasupra zahăr pudră. 

Tradiții și obiceiuri de Sfântul Nicolae

Spre deosebire de Moş Crăciun, Moş Nicolae nu se arată la faţă. Este o uşurare, dar şi o mare teamă pentru cei mici. Dacă Moş Crăciun le cere să le spună o poezie sau un cântecel şi îi întreabă direct dacă au fost sau nu cuminţi, pe Moş Nicolae nu trebuie să-l încânte în niciun fel, scrie Antena 1.

În religia ortodoxă, SFÂNTUL NICOLAE a fost învestit cu rolul de ocrotitor al familiei, de aceea, el intervine în educaţia copiilor. În noaptea de 5 spre 6 decembrie, cei mici pot primi fie o nuieluşă, dacă nu au fost cuminţi, fie dulciuri şi alte daruri, dacă merită. Tradiţia spune că nuieluşa cu care este lovit neascultătorul trebuie să fie de măr, iar dacă aceasta, pusă în apă, va înflori până de Crăciun, înseamnă că sfântul "a mijlocit" iertarea celui care a fost lovit.

În tradiţia creştină, Moş Nicolae a fost mai darnic cu pedepsele decât cu recompensele. Se spune că el îi pedepsea pe cei care se abăteau de la dreapta credinţă, lovindu-i cu nuiaua peste mâini. Potrivit legendei, în anul 325, Sfântul Nicolae a participat la primul Sinod Ecumenic de la Niceea, eveniment in cadrul caruia Arie, un preot din Alexandria, a susţinut că Iisus Hristos nu este de aceeaşi natură cu Dumnezeu Tatăl. Deranjat de această afirmaţie, Sfantul Nicolae i-a dat o palma ereticului, de unde a rămas şi cutuma că cei obraznici sa primeasca o nuielusa de la Moș Nicolae. Sfântul Nicolae a ştiut însă că după ceartă se cere şi mângâiere. De aceea, el le-a făcut multe daruri săracilor, i-a liniştit pe cei întristaţi şi i-a vindecat pe bolnavi.

Ce nu trebuie să faci

În ziua Sfântului Nicolae este bine să fii darnic şi iubitor cu cei din jurul tău. Zgârcenia nu doar că este considerată un păcat, dar îl mânie pe Sfântul săracilor, iar singurul cadou pe care l-ai putea primi la anul ar fi o nuieluşă.

Nu este bine să te cerţi cu nimeni. Se spune că persoanele care au chef de scandal în această zi sfântă, vor avea un Crăciun nefericit în familie. Primul lucru pe care trebuie să îl faci în dimineaţă zilei de 6 Decembrie este să oferi un cadou unui sărman. Orice cadou simbolic, chiar şi un covrig, îi va însenina ziua celui sărman. Citește mai departe>>

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel