Prăjitură cu prune. Rețeta de weekend

Ema Apostu |
Data publicării:
| Categorie: Lifestyle
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik

Prăjitura cu prune poate fi desertul perfect pentru weekend. Iată cum se prepară...

Ingrediente

Pentru aluatul de bază:

2 căni de făină

1/2 cană de zahăr

1/2 cană de unt (nesărat), tăiat în bucăți mici

1 ou

1 linguriță de praf de copt

un vârf de sare

Pentru umplutură:

2 căni de prune, tăiate și curățate de sâmburi

1/4 cană de zahăr

1 linguriță de scorțișoară

1 lingură de făină

Cum se prepară

Aluatul

Într-un bol mare, amestecați făina, praful de copt și sarea. Adăugați bucățile de unt și folosiți vârful degetelor pentru a le amesteca în făină până obțineți o consistență nisipoasă. Adăugați zahărul și oul, apoi amestecați până când se formează un aluat omogen. Înfășurați aluatul în folie de plastic și lăsați-l să se odihnească în frigider timp de aproximativ 30 de minute.

Umplutura

Într-un bol, amestecați prunele tăiate cu zahărul, scorțișoara și făina. Acest amestec va absorbi excesul de umiditate și astfel umplutura nu va deveni prea apoasă în timpul coacerii.

Asamblarea

Preîncălziți cuptorul la 180°C și pregătiți o tavă de copt cu hârtie de copt.

După ce aluatul s-a odihnit suficient în frigider, scoateți-l și împărțiți-l în două părți egale. Rulați prima jumătate a aluatului pe o suprafață ușor presărată cu făină, astfel încât să se potrivească în tavă.

Așezați aluatul în tava pregătită, apăsând ușor pentru a-l distribui uniform pe fundul tăvii. Adăugați amestecul de prune peste aluat, nivelându-l pentru a acoperi întreaga suprafață. Rulați a doua jumătate a aluatului și tăiați-o în benzi sau modele decorative pentru a acoperi umplutura de prune.

Coaceți prăjitura în cuptorul preîncălzit timp de aproximativ 35-40 de minute sau până când aluatul devine auriu și umplutura de prune este fragedă.

Lăsați prăjitura să se răcească în tavă timp de câteva minute înainte de a o tăia în bucăți. Prăjitura cu prune poate fi servită caldă sau la temperatura camerei și poate fi însoțită de o lingură de smântână sau înghețată, dacă doriți.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel