Prăjitură cu cremă de cafea. Rețeta este senzațională!

Ema Apostu |
Data publicării:
| Categorie: Lifestyle
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik

Prăjitura cu cremă de cafea va face senzație. Nu va mai rămâne nicio bucățică! Cei dregi o vor devora. Iată cum se prepară...

Ingrediente pentru blat:

2 cești de cafea tare, răcită (puteți folosi cafea proaspăt preparată sau espresso)
2 linguri de cafea solubilă (opțional)
2 cești de făină
1 ceașcă de zahăr
1/2 ceașcă de unt, topit
1/2 ceașcă de lapte
2 ouă
1 linguriță de praf de copt
1/2 linguriță de bicarbonat de sodiu
1/2 linguriță de sare
1 linguriță de vanilie

Ingrediente pentru cremă:

1/2 ceașcă de cafea tare (răcită)
2 cești de smântână lichidă
1 ceașcă de zahăr pudră
1 pachet (8 oz) de mascarpone

Cum se prepară

Începeți prin a prepara blatul. Preîncălziți cuptorul la 180°C și ungiți cu unt o tavă de copt (aproximativ 22x22 cm) sau o formă pentru prăjituri. Într-un bol mare, amestecați făina, zahărul, praful de copt, bicarbonatul de sodiu și sarea.

În alt bol, amestecați cafeaua răcită, cafeaua solubilă (dacă o utilizați), untul topit, laptele, ouăle și vanilia. Turnați treptat amestecul lichid peste ingredientele uscate și amestecați bine până obțineți o compoziție omogenă. Turnați aluatul rezultat în tava pregătită și coaceți-l în cuptorul preîncălzit timp de aproximativ 25-30 de minute sau până când un băț de frământat introdus în mijloc iese curat.

După ce blatul s-a răcit, puteți să treceți la prepararea cremei. Într-un bol, bateți smântâna lichidă, până când obțineți o consistență tare. Într-un alt bol, amestecați cafeaua răcită cu mascarpone și zahărul pudră, până când obțineți o cremă fină. Combinați crema de mascarpone cu smântâna bătută și amestecați ușor, până când obțineți o cremă omogenă.

Tăiați blatul răcit în două straturi orizontale și așezați un strat de cremă pe primul strat de blat. Puneți apoi cel de-al doilea strat de blat deasupra și acoperiți întreaga prăjitură cu restul de cremă. Puteți decora prăjitura cu cacao sau fulgi de ciocolată, dacă doriți.

Lăsați prăjitura la frigider pentru câteva ore înainte de a o tăia și a servi.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel