Poveștile ascunse ale trupei Ace of Base

Autorul articolului: Echipa RadioDCNews |
Data publicării:
| Categorie: Știri
Poveștile ascunse ale trupei Ace of Base
Poveștile ascunse ale trupei Ace of Base

Revenirea melodiilor anilor '90 a captat atenția tuturor, iar odată cu acest trend, ne amintim de populara formație pop Ace of Base. Aceasta a fost a treia cea mai de succes formație suedeză din toate timpurile, după ABBA și Roxette. Unul dintre membrii formației a avut un trecut controversat, iar acesta nu este singurul aspect interesant...

Ace of Base s-a făcut cunoscută prin hit-uri precum "The Sign", "All That She Wants" sau "Don't Turn Around", vânzând peste 60 de milioane de albume în întreaga lume. Formația era formată din Linn Berggren, Jonas Berggren, Jenny Berggren și Ulf Ekberg, iar succesul lor s-a răspândit în Europa și America. Cu toate acestea, membrii formației s-au retras din lumina reflectoarelor la începutul anilor 2000.

Pe parcursul perioadei de glorie a trupei și chiar și după destrămarea lor, presa a evidențiat secretele controversate pe care această trupă suedeză ar fi încercat să le țină ascunse.

Trupa Ace of Base a fost bântuită de istoria scandaloasă a lui Ulf Ekberg. Ekberg ar fi avut legături secrete cu organizaţii neo-naziste, iar când s-ar fi aflat adevărul, fanii şi publicul larg au fost şocaţi.

Se presupune că Ekberg, unul dintre membrii trupei Ace of Base, ar fi fost afiliat unui partid politic și ar fi făcut parte dintr-o formație numită "Commit Suicide" ("Sinucide-te"). Melodiile trupei au apărut într-o compilație cu titluri controversate și conțin versuri cu orientări naziste. În 1998, o casă de discuri suedeză a lansat 1.000 de exemplare ale unei compilații intitulate "Uffe Was a Nazi" ("Uffe a fost nazist"). "Uffe" se referă la Ulf Ekberg, iar albumul conține cinci piese scrise de Ekberg. Aceste piese au titluri precum "Nu te atinge de țara noastră", iar versurile conțin expresii precum: "Imigrant, te urăsc! / Afară, afară, afară, afară! / Oameni nordici, treziți-vă! Împușcați, împușcați, împușcați".

Deși Ekberg a negat inițial că ar fi scris aceste versuri, ulterior a recunoscut că este adevărat și și-a cerut scuze pentru faptele sale, afirmând: "Întotdeauna o să regret profund acea perioadă din viața mea, întrucât mă străduiesc să aduc fericire oamenilor. Nu am fost implicat în violență sau activism politic în ultimii 25 de ani. Totuși, unele dintre gândurile mele din acea perioadă îmi provoacă greață", a declarat Ekberg.

Știrile despre trecutul problematic al lui Ulf Ekberg au apărut încă din 1993. Pe măsură ce popularitatea trupei Ace of Base creștea, membrii formației erau îngrijorați că Ekberg nu va face față știrilor controversate, motiv pentru care ar fi angajat gărzi de corp pentru a-i proteja împotriva unor posibili atacatori.

Zvonurile despre Ekberg continuă şi astăzi şi spun că, în copilărie, el şi prietenii săi ar fi ars un loc de joacă, iar unii susţin că ar fi incendiat şi o şcoală. De asemenea, el ar fi fost implicat în mai multe lupte de stradă.

Ce semnifică numele formaţiei?

Există păreri împărțite cu privire la originea numelui formației Ace of Base. În timp ce mulți fani consideră că acesta provine de la piesa trupei Motorhead, "Ace of Spades", scriitorul Adam Tod Brown susține că Ace of Base și-ar fi luat numele de la o bază submarină din timpul celui de-Al Doilea Război Mondial. Conform ranker.com, el afirmă că "Numele este cel mai probabil o referință la baza submarină Keroman, o instalație masivă construită în orașul francez Lorient. Această bază a fost una dintre pozițiile militare germane."

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel