Povestea și semnificația versurilor celebrei piese „We Will Rock You‟

Autorul articolului: Echipa RadioDCNews |
Data publicării:
| Categorie: Știri
Povestea și semnificația versurilor celebrei piese „We Will Rock You‟
Povestea și semnificația versurilor celebrei piese „We Will Rock You‟

Trupa Queen, în continuă ascensiune spre succes, a lansat o altă melodie de colecție numită "We Will Rock You", care a câștigat și mai multă notorietate datorită impactului pozitiv generat de piesa lor emblematică, "Bohemian Rhapsody".

Compusă de chitaristul trupei, Brian May, și inclusă pe albumul Queen - "News of the World" din 1977, această piesă deține o semnificație specială.

"We Will Rock You" este adesea auzită în stadioane, fiind acompaniată de bătăi ritmice de palme și aplauze, și servește drept un adevărat imn folosit în diverse evenimente importante. De-a lungul timpului, această piesă a rezistat cu succes competiției cu alte melodii memorabile și a reușit să își păstreze popularitatea neafectată. Dar ce a inspirat-o pe Brian May să compună o astfel de piesă? Potrivit Metro.co.uk, sursa de inspirație a provenit din aceeași sursă care a inspirat și compoziția solistului Freddie Mercury pentru piesa "We Are the Champions".

Revelaţia uluitoare pe care au avut-o la un concert în ‘77

Deşi nu ştiau acest lucru, amândoi au mers pe aceeaşi temă, au avut acelaşi scop, şi anume, să creeze piese care să adune mulţimile de oameni. Niciunul dintre compozitori nu a văzut-o ca pe o luptă, în cele din urmă, ambele piese au devenit melodii importante pentru trupă şi au intrat, automat, într-o competiţie internă, pentru titlul de piesa rock epică, reprezentativă pentru Queen. Mai precis, inspiraţia pentru astfel de melodii a venit cu prilejul unui concert susţinut la la Bingley Hall din Stafford, la 29 mai 1977.

La acel eveniment, trupa interpreta setul de piese, care a includea şi celebrul hit din 1975, Bohemian Rhapsody. Pe măsură ce concertul se apropia de sfârşit, publicul a început să cânte You'll Never Walk Alone la unison. Ulterior, Brian May a declarat pentru Radio One că: „Am fost complet knock-out şi uimiţi – a fost cu adevărat o experienţă emoţionantă şi cred că acestea sunt într-un fel legate”. Apoi, cu altă ocazie, într-un interviu acordat NPR, a declarat : „Publicul răspundea enorm şi cântau împreună cu tot ceea ce interpretam. Îmi amintesc că am vorbit cu Freddie despre asta şi i-am spus că, evident, nu mai putem lupta cu asta. Trebuie să fie ceva care să facă parte din spectacolul nostru şi trebuie să ne bucurăm de faptul că oamenii vor să participe. De fapt, totul devine acum un proces bidirecţional. Apoi ne-am uitat unul la celălalt şi am spus <<Hmmm! Ce interesant!>>‟.

Ce a vrut să transmită compozitorul în We Will Rock You

După concert, compozitorii au ales să se separe, iar pentru Brian, inspirația pentru tema piesei "We Will Rock You" a venit chiar în dimineața următoare. Versurile melodiei sunt împărțite în trei secțiuni distincte: prima se referă la un băiat, a doua la un tânăr și a treia la un bătrân.

Unii au sugerat că aceste versuri pot reflecta etapele vieții unei persoane, însă nu într-un mod prea optimist.

Brian şi-a exprimat propria versiune pentru Wall Street Journal: „Am scris trei seturi de versuri şi apoi le-am înregistrat şi ascultat la micul meu casetofon. Aveam în cap această poveste despre puterea unei persoane pe măsură ce îmbătrâneşte. Cele trei porţiuni reprezintă cele trei etape ale vieţii – copilăria, vârsta adultă tânără şi bătrâneţea. Primul set de versuri este despre a fi un copil, care se întreabă dacă va conta în această lume. În calitate de adult tânăr, simţim puterea pe care o avem, ne supărăm pe lucruri şi încercăm să le schimbăm. Şi ultima parte a fost despre bătrâneţe şi acceptare‟, a explicat starul rock.

Articole similareCele mai noi articoleTrend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel