Povestea din spatele piesei „Man, I Feel Like a Woman‟

Autorul articolului: Echipa RadioDCNews |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Știri
Povestea din spatele piesei „Man, I Feel Like a Woman‟ / FOTO: Facebook
Povestea din spatele piesei „Man, I Feel Like a Woman‟ / FOTO: Facebook

"Man, I Feel Like a Woman!" este una dintre cele mai recunoscute piese din lume, cu peste 240 de milioane de vizualizări pe YouTube în prezent și a fost pe buzele multor iubitori de muzică pop de-a lungul anilor.

Versurile melodiei au fost compuse de către solista Shania Twain împreună cu soțul ei de atunci, Robert John Lange.

Lansată în 1999, această piesă a devenit un imn al femeilor puternice și a primit numeroase recenzii pozitive din partea criticilor de muzică, care au lăudat versurile și vocea Shaniei Twain. Din punct de vedere comercial, melodia a avut un mare succes, ajungând în topurile cunoscute din întreaga lume. Versurile precum: "Cel mai bun lucru în a fi femeie / Este privilegiul de a te distra puțin" au devenit extrem de populare și au resonat cu multe femei. Dar ce a inspirat-o pe Shania Twain cu adevărat atunci când a scris această piesă celebră?

Nopţile petrecute prin baruri şi-au spus cuvântul

Cântăreaţa a spus că hit-ul lansat în anul 1997, pe care l-a scris împreună cu soţul său, care îi era atunci şi producător, a fost inspirat de nopţile pe care le petrecea alături de prietenii ei, în adolescenţă, în cluburile de gay. Twain era fascinată de bărbaţii care se transformau în femei frumoase.

Deşi scria piese de la 10 ani, abia la vârsta majoratului artista s-a mutat în Toronto pentru a se concentra pe cariera muzicală: „Dacă voiam să fac muzică pe termen lung, aici trebuia să fiu‟, a scris ea în autobiografia „From This Moment On‟. În perioada liceului, Shania obişnuia să iasă des în baruri gay alături de prietenii săi:

„Madonna era în vogă şi toată lumea îi copia look-ul. Ne-am îmbrăcat ca ea, ne-am pieptănat şi am ieşit cu toţii aşa în oraş, fete şi băieţi.nBarurile gay aveau cea mai bună muzică de dans şi cei mai impresionanţi dansatori. Fiind lipsită de experienţă în aplicarea machiajului, m-am minunat cât de mult farmec aveau unii dintre bărbaţi. Arătau superb, cu trăsături definite cu farduri, umbre şi accesorii‟, a scris Shania.

Articole similareCele mai noi articoleTrend - Top citite


DC Media Group Audience