Pot învăța câinii să cânte, cu adevărat?

Autorul articolului: Liana Ganea |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Știri
foto: Freepik
foto: Freepik

Nu puține sunt clipurile în care vedem câini sau pisici care imită vocea umană și chiar au inflexiuni muzicale care ne duc cu gândul la... cântat. Pot cânta animalele, în adevăratul sens al cuvântului?

Câinii pot fi instruiți să producă sunete muzicale, inclusiv să "cânte" sau să vocalizeze într-un mod care să semene cu cântatul, potrivit unor studii amintite în Psychology Today. Cu toate acestea, este important să înțelegem că animalele nu au aceeași capacitate ca oamenii de a cânta melodii complexe sau de a reproduce sunete în mod specific.

Cum dresăm câinele să "cânte"

Să faci un câine să "cânte" poate fi o activitate distractivă și interactivă pentru tine și prietenul tău necuvântător, dar poate necesita și multă răbdare și timp. Iată câteva sfaturi pentru a încerca să înveți câinele să "cânte":

Alege o comandă: Hotărăște-te asupra unei comenzi pe care vrei să o folosești atunci când încerci să îți faci câinele să "cânte". Aceasta ar putea fi ceva precum "cântă!".

Recompensează comportamentul dorit: Atunci când câinele produce sunete care seamănă cu cântatul sau cu vocalizarea, recompensează-l imediat cu un tratament sau cuvinte de laudă. Acest lucru îl va încuraja să o facă din nou, la cerere.

Fii răbdător: Instruirea câinilor poate dura ceva timp și necesită răbdare și consistență. Nu te aștepta să obții rezultate imediate și fii pregătit să repeți instruirea în mod regulat.

În orice caz, un câine nu va cânta niciodată cu adevărat pentru că nu au corzi vocale "gândite" pentru așa ceva. În cel mai fericit caz, va urla melodios sau va scoate sunete armonizate pe diferite tonalități care pot aduce a muzică, cu puțină imaginație.

Este important de știut că nu toți câinii sunt predispuși să "cânte" sau să producă sunete muzicale în mod voluntar. De asemenea, nu este indicat să încerci să forțezi sau să pedepsești câinele pentru incapacitatea sa de a produce sunete muzicale, deoarece acest lucru poate duce la stres sau anxietate pentru animal. În schimb, fii răbdător și pozitiv în timpul instruirii și să te bucuri de interacțiunea cu câinele tău care, în definitiv, contează cel mai mult.

Articole similareCele mai noi articoleTrend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel