Poșta Română susține că banii de pensii sunt în conturile sale, gata de a fi virați beneficiarilor

Autorul articolului: Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Social

Poșta Română susține că sumele pentru pensiile aferente pe luna decembrie au fost virate deja în conturile instituției.

Și premierul Nicolae Ciucă a asigurat că salariile și pensiile vor fi plătite în luna decembrie. 

Premierul Nicolae Ciucă spune că nimeni nu trebuie să aibă vreo temere legată de faptul că nu sunt resurse financiare pentru plata pensiilor și salariilor sau pentru nevoile pe care le are Ministerul Sănătății.

Întrebat despre deficitul bugetar asumat, Ciucă a spus că au fost dezbătute noi metode „să strângem bani”: „Au fost cuprinse o seamă de asumări în programul de guvernare, în momentul în care ele au fost discutate tehnic, la nivelul miniștrilor de resort, s-au dezbătut și metodele prin care vom reuși să stângem mai mulți bani. Una dintre metode este aceea a E-facturării, radarul mărfurilor și ceea ce înseamnă noua lege a vămilor. Singur sunt și celelalte politici fiscale care vor fi asumate de către premier”, a declarat Ciucă după votul de învestitură obținut joi în Parlament.

Poșta susține că are banii în conturi

Comunicatul Poștei specifică faptul că banii de pensii și de alte drepturi sociale au ajuns în contul său de trezorerie, urmând că aceste sume să fie distribuite beneficiarilor.

"Toți angajații poştali vor lucra la capacitate maximă pentru a respecta termenele de distribuire a pensiilor şi drepturilor sociale cuvenite populaţiei în luna decembrie. Poşta Română confirmă, astfel, că întreaga sumă necesară distribuirii acestor drepturi a fost virată în trezoreria operatorului naţional de servicii poştale", se arată într-un comunicat transmis joi, 25 noiembrie de Poșta Română, scrie Hotnews.

Ministrul Muncii: ”Vom face tot posibilul să nu fie nicio problemă"

Ministrul muncii Marius Budăi  declara luni, 22 noiembrie, că pensiile vor fi majorate cu 10% începând cu 1 ianuarie 2022. El a susţinut că a discutat deja cu premierul desemnat şi cu viitorul ministru al Finanţelor despre o rectificare bugetară care să asigure plata pensiilor până la finalul acestui an. El a catalogat drept "deranjant" faptul că actualul deţinător al portofoliului, Raluca Turcan, nu a anunţat mai devreme situaţia privind fondurile pentru pensii.

"Deranjant este de ce astăzi a ieşit doamna ministru cu astfel de declaraţii şi nu a ieşit în timp util să solicite aceşti bani. (...) E şi mai condamnabilă această declaraţie cu cât te joci cu sănătatea părinţilor şi bunicilor noştri. Nu au nevoie pensionarii de aşa ceva şi îi asigurăm că vom face tot posibilul să nu fie nicio problemă", a susţinut el.

După învestire, Ciucă a anunțat că vineri va avea loc prima ședință de Guvern, la care se va discuta rectificarea bugetară și deficitul bugetar la finele anului 2021.

„În acest moment, elementele privind rectificarea bugetară și deficitul bugetar la finele anului 2021 urmează a fi dezbătute în ședința de Guven de mâine și după ce vom avea aceste elemente tehnice putem să comunicăm ce s-a întâmplat și unde ne găsim cu ceea ce înseamnă asigurarea resurselor financiare”, a declarat Nicolae Ciucă, preluat de mediafax.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel