Portretul oficial al Regelui Charles III a fost vandalizat de un grup de activiști britanici pentru drepturile animalelor

Autorul articolului: Mihai Preda |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Știri
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Activiștii de la Animal Rising, o organizație non-violentă care militează pentru o „tranziție urgentă către un sistem alimentar sustenabil și just bazat pe plante”, au lipit afișe ale seriei de animație Wallace și Gromit pe portretul monarhului.

Aceștia au declarat că au „redecorat” portretul realizat de Jonathan Yeo în Galeria Philip Mould din Londra, care a fost dezvăluit luna trecută. Este primul portret oficial de la încoronare și a stârnit reacții mixte la prezentare, scrie euronews.com.

Chipul suveranului a fost acoperit de un afiș cu fața personajului Wallace, însoțit de o bulă de text care spunea: „Fără brânză, Vomit. Uită-te la toată această cruzime din fermele asigurate de RSPCA!”

Activiștii au criticat standardele de bunăstare ale statutului „asigurat” al fermelor de către RSPCA, având în vedere că Regele Charles este patronul organizației.

Într-o declarație oferită ziarului britanic The Telegraph, un activist Animal Rising a explicat: „Cu Regele Charles fiind un mare fan al seriei ‘Wallace și Gromit’, nu ne-am putut gândi la o metodă mai bună de a-i atrage atenția asupra scenelor oribile din fermele asigurate de RSPCA! Chiar dacă sperăm că aceasta îi va amuza pe Majestatea Sa, îi solicităm să reconsidere serios dacă dorește să fie asociat cu suferința groaznică din fermele susținute de RSPCA.”

Animal Rising a cerut monarhului să suspende sprijinul acordat organizației, deoarece recent au publicat un raport care arată că membrii săi au vizitat 45 de ferme diferite care au obținut aprobarea RSPCA și au găsit „ferme industriale și cruzime severă față de animale în fiecare dintre acestea.”

Galeria a declarat că incidentul s-a desfășurat rapid și că nicio pagubă nu a fost adusă operei de artă.

RSPCA a răspuns afirmațiilor celor de la Animal Rising într-o declarație, afirmând că „orice îngrijorare legată de bunăstarea animalelor în fermele certificate RSPCA Assured este luată extrem de în serios și RSPCA Assured acționează rapid pentru a investiga aceste acuzații.”

„Am răspuns deschis și transparent provocărilor celor de la Animal Rising la adresa activității noastre în agricultură,” a continuat declarația. „Deși înțelegem că Animal Rising, la fel ca noi, dorește ce este mai bine pentru animale, activitatea lor este o distragere și o provocare pentru munca pe care o depunem cu toții pentru a crea o lume mai bună pentru fiecare animal.”

Organizația a mai spus că a fost „șocată” de acest act. „Primim cu deschidere verificările asupra muncii noastre, dar nu putem tolera activități ilegale de niciun fel.”

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel