Ponturi de la chef Joseph Hadad. Ce este important când cumperi pește

Autorul articolului: Cristian Cîșleanu |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Lifestyle
Ponturi de la chef Joseph Hadad. Ce este important când cumperi pește: Freepik
Ponturi de la chef Joseph Hadad. Ce este important când cumperi pește: Freepik

Chef Joseph Hadad oferă câteva sfaturi la care trebuie sa fii atent când cumperi pește.

Alegerea peștelui, mai ales în sezonul cald, trebuie făcută cu multă atenție, deoarece un produs alterat ne poate afecta grav sănătatea. Chef Joseph Hadad oferă câteva sfaturi în legătură cu achiziționarea peștelui. E bine să știți și câteva ponturi care vă asigură un preparat proaspăt.

Pe blogul său, cunoscutul bucătar face câteva recomandări în ceea ce privește cumpărarea peștelui.

"În primul rând, când vă decideți să cumpărați pește, trebuie să fiți atenți la cum arată. Este primul indicator al prospețimii. Da, ochii limpezi sunt un indicator, însă de multe ori aceștia se tulbură foarte repede după pescuire, așa că trebuie să aveți și alte criterii după care să îi judecați. Pielea trebuie să fie destul de fermă și elastică, astfel încât la presarea ușoară să se ridice înapoi.

Vă spuneam să țineți cont de mirosul care, oricât de specific ar fi, nu trebuie să fie prea puternic, aceasta indicând un pește învechit. Prospețimea se simte în miros, atât la întregul stand, cât și în bucata de pește pe care vreți să o cumpărați. De asemenea, este important ca pielea să fie umedă, să fie ținut în fulgi de gheață și solzii să fie lipiți de piele. În momentul în care aceștia se desprind de piele, sunt uscați și ridicați în vânt, este semn că peștele este vechi", arată chef Hadad.

Culoarea pielii treuie să fie uniformă.

Dacă atunci când îl cureţi, peştele pierde mult sânge, este semn bun: peştele a fost prins recent şi arată că nu a fost ţinut într-un congelator. În cazul în care ai în faţă un peşte deja curăţat de solzi îi nu ii mai poţi folosi drept criteriu de selecţie, este indicat să inspectezi pielea şi carnea acestuia. Culoarea pielii trebuie să fie uniformă, fără pete, iar carnea fermă şi elastică. Dacă apeşi cu degetul în abdomenul peştelui, acesta ar trebui să revină imediat la forma iniţială. În cazul în care carnea este moale, înseamnă că peştele este alterat, arată adevărul.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel