Poliția destructurează o bandă care folosea mașini de lux pentru a trafica migranți chinezi în Italia

Autorul articolului: Mihai Preda |
Data publicării:
| Categorie: Știri
Foto: Pexels
Foto: Pexels

Poliția italiană a reușit să destructureze o rețea de trafic de persoane care folosea mașini de lux pentru a aduce migranți chinezi în Italia, unde le erau confiscate pașapoartele și erau tratați ca sclavi.

Potrivit unui comunicat al poliției, migranții erau pozați ca „cetățeni asiatici neștiutori, bine îmbrăcați, cu puțin bagaj, călătorind în mașini puternice și scumpe conduse de cetățeni chinezi care locuiau în Italia de ani de zile și vorbeau italiană”, scrie The Guardian.

Descoperirea și Desfășurarea Operațiunii

Ancheta a început după ce un cetățean chinez a fost oprit la granița dintre Italia și Slovenia în aprilie, în timpul unor controale de rutină, și s-a descoperit că transporta patru chinezi fără documente. Investigațiile ulterioare au dezvăluit „existența unui flux consistent și continuu de cetățeni chinezi neregulați care, în grupuri mici, erau transportați cu avionul până la granițele externe europene în țări (în principal Serbia) unde intrau fără viză”.

Calvarul Migranților

Migranții erau transportați până la o casă sigură lângă Veneția, unde stăteau una sau două zile înainte de a fi duși fie în alte zone din Italia, fie în alte țări ale UE, cum ar fi Franța și Spania. La casa sigură, traficanții le confiscă pașapoartele și, „de atunci încolo... (ei) erau expuși la exploatare severă până când datoria acumulată pentru călătorie era achitată”, potrivit declarației poliției. Condițiile de viață erau precare, migranții fiind ținuți „fără nicio posibilitate de a avea o viață liberă sau semi-liberă, fără asistență medicală, cu nimic altceva decât un pat și un loc de muncă pe termen nelimitat”.

Aresteri și Consecințe

În urma operațiunii, poliția a arestat nouă presupuși membri ai rețelei de trafic și a identificat 77 de migranți fără documente, „mulți dintre ei femei și unii minori cu vârste între 15 și 18 ani”. Această acțiune subliniază provocările continue în lupta împotriva traficului de persoane și exploatarea migranților.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite




pixel