Podul de la Brăila, gata până la sfârșitul anului. Constructorul japonez montează tablierului metalic

Autorul articolului: Ciprian Dumitrache |
Data publicării:
| Categorie: Economie

Podul de la Brăila, gata până la sfârșitul anului. Constructorul japonez montează tablierului metalic

Constructorul japonez care lucrează la podul peste Dunăre de la Brăila finalizează săptămâna aceasta montarea tablierului metalic.

Este una dintre cele mai dificile etape ale proiectului de aproape o jumătate de miliard de euro.

Tablierul metalic este format din 86 de componente, care vor fi sudate în această vară. Totodată, constructorul principal al podului s-a angajat ca până la sfârşitul anului să finalizeze toate drumurile de legătură, astfel încât circulaţia pe podul de doi km să fie deschisă în decembrie, potrivit Companiei de Drumuri. Se reiau reparaţiile şi la podul peste Dunăre de la Giurgiu-Ruse.

Irinel Scrioşteanu, secretar de stat în Ministerul Transporturilor arată și el că la începutul lunii iulie va începe sudarea segmentelor la poziția finală.

”În total, sunt 86 de segmente de tablier metalic, care formează structura suprafeței de rulare a podului de la Brăila. Fiecare segment al tablierului metalic are o greutate medie de 250 de tone. Segmentele de tablier metalic au fost realizate la șantierul naval Brăila. Având în vedere promisiunea constructorului de a termina lucrarea, până în decembrie anul acesta, depunem toate eforturile pentru a-l sprijini să-și respecte angajamentul”, scrie secretarul de stat.

Al treilea cel mai mare pod din EuropaInvestiția presupune amenajarea a 23 kilometri, dintre care 17 kilometri sunt pe teritoriul județului Tulcea. Deasupra Dunării este podul suspendat, în lungime 1,9 kilometri.Podul are trei deschideri: o deschidere principală (1120 m) și două deschideri laterale de 489,6 m pe malul Brăila și de 364,6 m pe malul Tulcea. De o parte și de alta sunt prevăzute două viaducte de acces în lungime de câte 110 m fiecare.

Drumul principal va avea două benzi pe sens și va lega județul Brăila de județul Tulcea, iar drumul de legătură spre Măcin va avea o bandă pe sens, în lungime de 4,3 km. În rest, vor fi realizate intersecții giratorii, 33 de poduri, podețe, pasaje și o stație de taxare.

Pilonii au 192 m înălțime totală de la partea superioară a fundației și sunt localizați în aproprierea malurilor. Fiecare pilon este prevăzut cu scări și lift, accesul fiind permis din benzile de întreținere localizate pe ambele părți ale tablierului.La pilonul Brăila sunt 72 piloți de 40 metri lungime, iar la pilonul Tulcea sunt 72 piloți de 38 metri lungime.În cadrul Master Planului General de Transport, podul figurează ca parte a Drumului Expres Buzău – Brăila – Tulcea – Constanța, drum planificat a se realiza în perioada 2020–2030, care va conecta Nordul Munteniei și Sudul Moldovei de Nordul Dobrogei, unde se află Delta Dunării.

Articole similareCele mai noi articoleTrend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel