Planta de plăcintă, bogată în vitamine și antioxidanți. Ce beneficii are rubarba

Autorul articolului: Sonia Baciu |
Data publicării:
| Categorie: Lifestyle
planta de placinta. FOTO: Freepik @ededchechine
planta de placinta. FOTO: Freepik @ededchechine

Rubarba este cunoscută și ca planta de plăcintă. Ce beneficii obțineți de la această plantă.

Rubarba, plantă cultivată pentru tulpinile sale, este folosită în special pentru prăjituri, fiind adesea numită ”planta de plăcintă”. După gătire are un gust acrișor, similar cu al vișinelor.

Rubarba are beneficii importante pentru sănătate

Rubarba este o plantă hipocalorică, cu numai 21 de calorii la o sută de grame de tulpină. Pe lângă aces lucru, rubarba este bogată în fibre alimentare, antioxidanți polifenolici, minerale și vitamine, potrivit Nutrition & You.

Tulpinile sunt bune la mai multe vitamine din complexul B-urilor, cum ar fi folații, riboflavina, niacina, vitamina piridoxina, tiamina și acidul pantotenic.

Doza de vitamina A. Tulpinile de culoare roșie conțin mai multă vitamina A decât soiurile verzi. Mai mult, tulpinile conțin, de asemenea, cantități mici de compuși flavonoizi polifenolici precum beta-caroten, zeaxantină și luteină.

Vitamina A este un antioxidant natural puternic, necesar organismului pentru menținerea sănătății pielii și a mucoaselor, dar și a sănătății vederii.

Studiile de cercetare sugerează că alimentele naturale bogate în vitamina A pot ajuta la protejarea împotriva cancerului pulmonar și al cavității bucale.

Vitamina K este prezentă în rubarbă, la fel ca și în alte plante cu frunze verzi. Tulpinile de rubarbă furnizează și ele cantități corespunzătoare de vitamina K, la 100 g de tulpini proaspete furnizează aproximativ 25% din doza zilnică recomandată din această vitamină.

Vitamina K are un rol potențial în sănătatea oaselor prin promovarea activității osteoblastice (formarea și întărirea oaselor). Un nivel adecvat de vitamina K în alimentație contribuie la limitarea leziunilor neuronale din creier; astfel, are un rol stabilit în tratamentul bolii Alzheimer.

Alți nutrienți ai rubarbei. Tulpinile sale conțin, de asemenea, niveluri sănătoase de minerale precum fier, cupru, calciu, potasiu și fosfor.

Vezi și: Ce utilitate nouă i-au găsit oamenii de știință zațului de cafea

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel