Planta care întărește sistemul imunitar. Este numită felinarul chinezesc

Autorul articolului: Monika Baciu |
Data publicării:
| Categorie: Lifestyle
physalis - Freepik@azerbaijan_stockers
physalis - Freepik@azerbaijan_stockers

Physalis este o boabă, oarecum asemănătoare cu un tomatillo, înfășurat într-o frunză asemenea hârtiei.

Fructele de physalis denumite și ”felinarele” chinezești au un conținut ridicat de antioxidanți. Physalis este o boabă, oarecum asemănătoare cu un tomatillo, înfășurat într-o frunză asemenea hârtiei. Acest ambalaj îi conferă aspectul unui mic felinar chinezesc - de aici și porecla. Cu toate acestea, nu provine din Asia. Fructul este originar din țările din America de Sud, inclusiv Brazilia, Peru, Columbia, Ecuador și Chile.

O ceașcă de physalis conține mai mult de 50% din valoarea zilnică a vitaminei C. Vitamina C acționează ca un antioxidant pentru a vă proteja corpul împotriva radicalilor liberi și pentru a vă stimula sistemul imunitar.

De asemenea, joacă un rol în formarea colagenului, care promovează vindecarea rănilor. În plus, vitamina C îmbunătățește alți nutrienți. Ajută organismul să absoarbă fierul și să facă alți antioxidanți, cum ar fi vitamina E, potrivit WEB:MD.

O ceașcă de physalis conține mai mult de 50% din valoarea zilnică a vitaminei C. Vitamina C acționează ca un antioxidant pentru a vă proteja corpul împotriva radicalilor liberi și pentru a vă stimula sistemul imunitar.

De asemenea, joacă un rol în formarea colagenului, care promovează vindecarea rănilor. În plus, vitamina C îmbunătățește alți nutrienți. Ajută organismul să absoarbă fierul și să facă alți antioxidanți, cum ar fi vitamina E.

Protejează ficatul și rinichii împotriva fibrozei

Cercetări efectuate asupra rădăcinii de Physalis împreună cu efectele protectoare hepato-renale împotriva fibrozei. Compoziția chimică a rădăcinii plantei a sugerat prezența alcaloizilor, a withanolizilor și a flavonoidelor. Rezultatele au sugerat o administrare sigură, și îmbunătățirea bolii de fibroză. Rezultatul cercetării concluzionează că Physalis a reușit să protejeze ficatul și rinichii împotriva fibrozei.

Îmbunătățește sănătatea inimii

Physalis este încărcat cu vitamina B1 (Tiamina). Această vitamină este responsabilă de producerea acetilcolinei, un neurotransmițător care transmite mesaje către mușchi și nervi. O insuficiență de vitamina B1 duce la o scădere a neurotransmițătorului și provoacă bătăi neregulate ale inimii. O deficiență severă poate provoca insuficiență cardiacă congestivă.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel