Planete de mărimea Pământului descoperite dincolo de sistemul nostru solar

Autorul articolului: Echipa RadioDCNews | Dată: 16 ian 2023, 17:17 | Categorie: Știri
Planete de mărimea Pământului descoperite dincolo de sistemul nostru solar / Photo by Pixabay
Planete de mărimea Pământului descoperite dincolo de sistemul nostru solar / Photo by Pixabay

Există mai mult de 5.000 de planete cunoscute dincolo de sistemul nostru solar.

Începând cu anii 1990, astronomii au folosit telescoape terestre și spațiale pentru a căuta semne de planete dincolo de micul nostru colț de univers.

Exoplanetele sunt dificil de imaginat în mod direct, deoarece se află la mare distanță de Pământ.

Dar oamenii de știință cunosc semnele, căutând oscilații ale stelelor atunci când planetele care orbitează folosesc atracția gravitațională a acestora, sau scăderi ale luminii stelare atunci când planetele trec prin fața gazdelor lor stelare.

Este foarte probabil să mai existe sute de miliarde de exoplanete care așteaptă să fie descoperite.

O parte din entuziasmul din jurul telescopului spațial James Webb este capacitatea sa de a privi în interiorul atmosferelor planetelor potențial locuibile și de a descoperi noi lumi. Săptămâna aceasta, observatorul spațial a reușit cu siguranță să facă acest lucru.

Telescopul Webb a confirmat existența unei exoplanete pentru prima dată de la lansarea observatorului spațial, în decembrie 2021.

Lumea, cunoscută sub numele de LHS 475 b, are aproape exact aceeași dimensiune ca și Pământul și este situată la 41 de ani lumină distanță, în constelația Octans.

Oamenii de știință nu pot determina încă dacă planeta are o atmosferă, dar capacitățile sensibile ale telescopului au detectat o serie de molecule. Webb va mai avea o altă șansă în această vară de a observa planeta pentru a construi pe baza acestor date.

Articole similareCele mai noi articoleTrend - Top citite