Plăcintă de dovleac. Rețeta de sezon

Ema Apostu |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Lifestyle
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik

Plăcinta de dovleac este desertul-vedetă al sezonului. Iată cum se prepară:

Ingrediente

- 500 g făină
- 25 g drojdie proaspătă
- 250 ml apă călduţă
- 2 linguri zahăr
- jumătate linguriţă sare
- 2 linguri ulei

Cum se prepară

Se frământă un aluat elastic, care se lasă 15 minute să se odihnească. Se împarte în patru şi din fiecare parte se întinde câte o foaie, cât de subţire se poate, întâi cu sucitorul, apoi cu mâinile. Foaia se pune pe hârtie de copt, se pune dovleac pe toată suprafaţa foii şi, cu ajutorul hârtiei, se rulează, potrivit petitchef.ro. Se aşază rulourile în tava unsă. Se ung şi ele deasupra cu ulei şi se dau la cuptor, la foc mediu, până se rumeneşte puţin deasupra. Se pudrează cu zahăr.

BONUS: Plăcintă cu mere

Ingrediente

- 1 pahar de griș

- 30 grame de unt

- 1 pahar de zahăr

- 5 mere

- 1,5 linguriță de praf de copt

- 1 pahar de faină

- 1 pahar de lapte

- zahăr pudră pentru decor

Cum se prepară

Mai întâi, adaugă într-un bol un pahar plin de făină, unul de griș și unul de zahăr. La final, adaugă praful de copt și amestecă bine cu un tel. Apoi, toarnă amestecul în 4 pahare diferite, împărțindu-l egal.

Odată ce ai terminat această operațiune, ia un vas și dă prin răzătoare merele cu tot cu coajă. Împarte rezultatul în 3 părți egale.

Ia o tavă de copt cu balamale, cu diametrul de 20 de centimetri, și pune mai întâi un pahar din amestecul pregătit anterior, nivelându-l cu o lingură. Deasupra, pune o parte din merele rase și întinde-le pe toată suprafața. Continuă să alternezi straturile până termini cu un ultim pahar din amestecul de făină, griș, zahăr și praf de copt.

La final, ia o scobitoare de frigărui și fă câteva găuri pe toată suprafața prăjiturii. Mai rămâne doar să iei un pahar de lapte, încălzit în prealabil, și să adaugi untul. Amestecă cu o lingură cele 2 ingrediente. Apoi, toarnă conținutul în tavă. Coace plăcinta în cuptor, pentru 40 - 50 de minute, la o temperatură de 180 de grade. Când este gata, o puteți decora cu zahăr pudră.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel