Pinguinul-supraviețuitor. Cum a călătorit 3.000 km, din Antartica până în Noua Zeelandă

Autorul articolului: Ciprian Dumitrache |
Data publicării:
| Categorie: Lifestyle

După un voiaj de cel puţin 3.000 de kilometri, un pinguin a ajuns pe ţărmurile Noii Zeelande unde a fost găsit rătăcit în zona de coastă.

Acesta este doar al treilea incident înregistrat în care un pinguin Adelie este descoperit în zona de coastă a Noii Zeelande.

Pinguinul Adelie, care a fost numit Pingu de către localnici, a ajusns astfel al mii de kilometri de habitatul său natural din Antarctica.

”O jucărie moale”



Harry Singh, localnicul care l-a găsit, a declarat că iniţial a crezut că este o jucărie moale.

Singh şi soţia lui au găsit pinguinul când se plimbau după o zi lungă de muncă pe plaja din Birdlings Flat, o aşezare situată la sud de oraşul Christchurch.

Iniţial am crezut că este o jucărie moale; deodată, pinguinul şi-a mişcat capul, aşa că am realizat că este real, a spus Singh pentru BBC.

În imaginile publicate pe pagina de Facebook a lui Singh se poate vedea că pinguinul era rătăcit şi singur.

Nu s-a mişcat timp de o oră... şi (părea) epuizat, a spus Singh.

Localnicul a apelat la salvatori, deoarece se temea că pinguinul nu va intra în apă şi va deveni astfel o ţintă potenţială pentru alte animale de pe plajă. Nu am vrut să ajungă în burta unui câine sau a unei pisici, a spus el.

În cele din urmă, el a luat legătura cu Thomas Stracke, care se ocupă de circa zece ani de salvarea pinguinilor pe Insula de Sud a Noii Zeelande.

Stracke a fost şocat să constate că era vorba despre un pinguin Adelie - o specie care trăieşte exclusiv în peninsula Antarctică. Împreună cu un medic veterinar, el l-a prins pe pinguin în aceeaşi seară.



Slăbit şi deshidratat



În urma analizelor de sânge s-a constatat că Pingu era uşor subponderal şi deshidratat, motiv pentru care i-au fost administrat lichide şi a fost hrănit printr-un tub.

Pasărea va fi eliberată în cele din urmă pe o plajă sigură din Peninsula Banks, pe care nu se află câini.

Acesta este doar al treilea caz din istorie în care un pinguin Adelie a fost găsit pe coastele Noii Zeelande, după două incidente din 1993 şi 1962.

Prezenţa pinguinilor Adelie în Noua Zeelandă rămâne rară, însă dacă mai mulţi vor apărea în viitor acesta ar putea fi un semn îngrijorător, potrivit experţilor.

Cred că dacă începem să avem anual pinguini Adelie acest lucru ne va duce cu gândul la faptul că în ocean s-a petrecut o schimbare, pe care trebuie să o înţelegem, a declarat pentru The Guardian profesorul de zoologie Philip Seddon de la Universitatea Otago.

Mai multe studii ne vor oferi mai multe date despre locul spre care se îndreaptă pinguinii, ce fac ei, care sunt tendinţele populaţiei... ne vor spune câte ceva despre sănătatea acelui ecosistem marin în general, a adăugat Seddon. 

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel