Pilotul rus de karting, REPLICĂ după ce a fost acuzat că a folosit SALUTUL nazist

Autorul articolului: Ciprian Dumitrache |
Data publicării:
| Categorie: Sport
Foto: Captură de ecran
Foto: Captură de ecran

Sportivul rus care a șocat lumea cu un gest ce aduce a salut fascist vine cu explicații.

FIA a demarat o investigație, după ce un sportiv rus de karting, a părut să facă un salut nazist pe podiumul cursei din Portugalia.

Artem Severiuchin a sărbătorit victoria la categoria piloților cu vârste cuprinse între 11 și 15 ani, iar apoi a urcat pe podium înainte de a cânta imnul.

În timpul intonării imnului Italiei, steag sub care concurează pilotul de la începutul invaziei rusești, tânărul s-a lovit cu pumnul în piept de două ori și apoi și-a ridicat mâna dreaptă în aer, amintind astfel de salutul fascist.

Imediat după acest gest, tânărul a început să râdă.

Fanii din întreaga lume au cerut imediat descalificarea lui, iar echipa l-a dat afară.

Severiuchin a vorbit și a exprimat scuze publice: ”Aș vrea să-mi cer scuze tuturor pentru ceea ce s-a întâmplat. În timp ce eram pe podium, am făcut un gest pe care mulți l-au interpretat ca un salut nazist. Nu este adevărat, nu am susținut niciodată nazismul, una dintre cele mai mari crime din istoria omenirii. Sunt gata să accept pedeapsa, îmi pare rău” - a spus tânărul.

Ward Racing - o echipă suedeză privată - a declarat că a condamnat comportamentul lui Severiukhin în „cei mai puternici termeni posibili", adăugând: „Ward Racing este profund rușinată de comportamentul pilotului.

Articole similareCele mai noi articoleTrend - Top citite


DC Media Group Audience