Piesa zilei: Diamant | Rammstein

Autorul articolului: Andreea Deaconescu |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Social
Sursa: captură Youtube Rammstein Official
Sursa: captură Youtube Rammstein Official

Ce piesă o să asculți pe repeat astăzi? Dacă nu te-ai hotărât încă, Radio DC News îți propune piesa zilei: Diamant, interpretată de trupa Rammstein.

Mesaj

Melodia „Diamant” a trupei Rammstein este o baladă tulburătoare care se abate de la genul tipic de metal industrial, punând în evidență o latură mai delicată și introspectivă a trupei. Versurile prezintă imaginea unui bărbat captivat de frumusețea unei femei, comparând-o cu un diamant - pietrele splendide, hipnotizante și totuși reci și dure. Repetarea versurilor „Du bist so schön, so wunderschön” (Ești atât de frumoasă, atât de minunat de frumoasă) subliniază dorința de a o contempla, o admirație aproape obsesivă.

Cu toate acestea, povestea piesei capătă o turnură întunecată pe măsură ce protagonistul își dă seama de pericolul infatuării. Frumusețea care odinioară îl vrăjea pare acum să-i golească sufletul, așa cum arată versul  „Und dieses Funkeln deiner Augen / Will die Seele aus mir saugen” (Și această strălucire în ochii tăi / Vrea să îmi aspire sufletul). Metafora diamantului se extinde pentru a sugera că, deși persoana este splendidă din punct de vedere vizual, ea este lipsită de reacție emoțională și potențial periculoasă. Rugămintea "Doch bitte lass mich geh'n" (Dar te rog, lasă-mă să plec) dezvăluie lupta protagonistului de a se elibera de vraja acestei ființe superbe, dar insensibile.

Rammstein explorează adesea teme precum dragostea, dorința și aspectele mai întunecate ale relațiilor umane. „Diamant” este o explorare poetică a pericolelor de a fi orbit de frumusețe, o realizare că ceva atât de captivant poate fi, de asemenea, lipsit de viață și căldură.

Versuri în germană

Du bist so schön, so wunderschön
Ich will nur dich, immer nur dich anseh'n
Lässt die Welt um mich verblassen
Kann den Blick nicht von dir lassen
Und dieses Funkeln deiner Augen
Will die Seele aus mir saugen
Du bist schön wie ein Diamant
Schön anzuseh'n wie ein Diamant
Doch bitte lass mich geh'n
Wie ein Juwel, so klar und rein
Dein feines Licht war mein ganzes Sein
Wollte dich ins Herzen fassen
Doch was nicht lieben kann, muss hassen
Und dieses Funkeln deiner Augen
Wird die Seele aus mir saugen
Du bist schön wie ein Diamant
Schön anzuseh'n wie ein Diamant
Doch bitte lass mich geh'n
Welche Kraft, was für ein Schein
Wunderschön wie ein Diamant
Doch nur ein Stein.

Versuri în engleză

You are so pretty, so beautiful
I want to look at only you
You make the world around me fade
I can't take my eyes off of you
And this sparkle of your eyes
Wants to suck the soul out of me
You are beautiful, like a diamond
Beautiful to look at, like a diamond
But please let me go
Like a jewel, so clear and clean
Your fine light was my whole being
Wanted to take a hold of you in my heart
But what cannot love, must hate
And this sparkle of your eyes
Wants to suck the soul out of me
You are beautiful, like a diamond
Beautiful to look at, like a diamond
But please let me go
What a power, what a shine
Beautiful like a diamond
Yet just a stone.

Despre trupă

Rammstein este o formație germană de Neue Deutsche Härte formată în anul 1994. Stilul lor muzical, pe care ei l-au numit Tanz-Metall (Dance Metal) încorporează elemente de industrial metal, muzică electronică, Neue Deutsche Härte și heavy metal. Versurile sunt cu precădere în limba germană.

După ce au câștigat un concurs pentru trupe de amatori, Rammstein a reușit să înregistreze demo-uri și să le trimită la diferite case de discuri; în cele din urmă au semnat cu Motor Music. Lucrând împreună cu producătorul Jacob Hellner, au lansat albumul de debut Herzeleid în anul 1995. Deși albumul s-a vândut prost, formația a câștigat popularitate prin intermediul performanțelor lor live. Afirmarea lor a condus la lansarea celui de-al doilea album, Sehnsucht, doi ani mai târziu. Au debutat pe primul loc în Germania și au dus un turneu mondial de aproape 4 ani, dând naștere single-urilor de succes "Engel" și "Du hast", precum și albumului live Live aus Berlin.

Articole similareCele mai noi articoleTrend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel