Pierderi nebunești: Fermierii ucraineni prevăd o înjumătățire a recoltei

Autorul articolului: Ciprian Dumitrache |
Data publicării:
| Categorie: Social

Producții agricole mici, prognozate în mai multe regiuni din Ucraina.

Fermele agricole din regiunea Mîkolaiv au început recolta, iar estimările sunt destul de pesimiste. Se preconizează că recolta va fi la jumătate față de cea a anului trecut.

Mai întâi seceta, apoi războiul. Din cauza ostilităților, recolta de iarnă e în pericol. Câmpurile de acolo sunt încă sub foc și în orice zi pot fi distruse de rachete.

În plus, zona este presărată cu echipamente inamice doborâte și obuze neexplodate.

Ihor Alekseev, director adjunct al uneia dintre companiile agricole din regiunea Mîkolaiv, numără pierderile.

Hangarul, unde erau depozitate noi mașini agricole și tractoare, a fost avariat de bombardamente, iar echipamentul împrumutat va trebui reparat,.

Costurile ar putea ajunge și la 300.000 de euro, iar toate acestea vor trebui făcute pe cheltuiala fermierilor, pentru că distrugerile cauzate de proiectile nu sunt acoperite de asigurare sau garanție. În plus, în timpul războiului a fost imposibil să se contracteze un împrumut pentru achiziționarea de combustibil.

”Am căutat în fiecare zi să găsim motorină. Când statul a cerut ajutor la îngrășăminte, semințe, am depus toate cererile, așa cum trebuie, în format electronic. Dar statul nu a ajutat în niciun fel, în niciun fel”, se plânge directorul unei companii agricole, Nadiya Ivanova.

În sudul regiunii Mîkolayiv, există încă o mulțime de echipamente militare rusești sub formă de fier vechi și obuze periculoase pe câmp. Prin urmare, unele dintre ele nu pot fi procesate din cauza amenințării de explozie. Pirotehnicienii scot de acolo zeci de obiecte periculoase în fiecare zi.

Produsele agricole ucrainene au fost de la început în vizorul Rusiei.

Astfel, în urmă cu peste două luni, Lyudmila Denisova, fostul comisar pentru drepturile omului al Radei Supreme a Ucrainei, a informat despre faptul că invadatorii ruși jefuiau în masă fermierii ucraineni din teritoriile ocupate temporar ale Ucrainei.

Potrivit fostului oficial, o astfel de situație se observă, în special, la întreprinderile agricole din orașul Melitopol (regiunea Zaporijjia). Acolo, potrivit Lyudmilei Denisova, ocupanții jefuiesc și iau în mod masiv alimente, precum și echipamente agricole.

În plus, în aprilie, invadatorii ruși au decis să exproprieze culturile fermierilor ucraineni din teritoriile ocupate temporar din regiunea Herson.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel