Pictură rară a lui Bob Dylan vândută la licitație cu aproape 200.000 de dolari

Autorul articolului: Echipa RadioDCNews |
Data publicării:
| Categorie: Știri
Pictură rară a lui Bob Dylan vândută la licitație cu aproape 200.000 de dolari
Pictură rară a lui Bob Dylan vândută la licitație cu aproape 200.000 de dolari

Muzicianul și-a schimbat anterior tabloul din jurul anului 1968 pentru o hartă astrologică.

O pictură abstractă rară, realizată de Bob Dylan în urmă cu mai bine de 50 de ani, a fost vândută recent pentru o sumă impresionantă.

Lucrarea de artă din jurul anului 1968, creată de legendarul muzician rock, a fost achiziționată la licitație pentru 196.156 de dolari, a anunțat casa de licitații RR Auction într-un comunicat de presă vineri, 24 mai, data care a coincis, întâmplător, cu cea de-a 83-a aniversare a lui Dylan.

Tabloul a fost realizat în perioada în care muzicianul se afla la Woodstock, New York, timp în care a colaborat cu trupa The Band. Aceste înregistrări au fost lansate ulterior pe albumul "The Basement Tapes" în 1975 și pe "The Bootleg Series Vol. 11: The Basement Tapes Complete" în 2014.

Potrivit casei de licitații, Dylan i-a oferit pictura rezidentei din Woodstock, Sandy LePanto, în schimbul unui grafic astrologic, menționând că pictura a rămas în familia acesteia până când a fost redescoperită recent în proprietatea fostului ei soț, Anthony LePanto.

"Sandy nu a fost doar una dintre cele mai frumoase femei din Woodstock, într-o perioadă în care erau multe; era mistică, o canalizatoare, o cititoare de stele și făcea hărți astrologice pentru prietenii ei", a scris Anne Margaret Daniel, conform descrierii licitației.

"Mitologiile o fascinau, iar ea a citit pe larg și în profunzime în legendele multor culturi....Dylan i-a dat lui Sandy un tablou în schimbul hărților și citirilor pe care ea le-a făcut pentru el."

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel