Piața Obor rămâne deschisă. ANPC a propus închiderea pentru 6 luni

Antonio Grigore |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Social
Foto: ANPC, Facebook
Foto: ANPC, Facebook

Piaţa Obor este deschisă şi îşi aşteaptă clienţii ca în fiecare zi, se arată într-un comunicat al companiei care administrează piaţa.

”Piaţa Obor (...) îşi aşteaptă clienţii ca în fiecare zi, conform programului de funcţionare”, e precizează în comunicatul companiei.

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a propus marți închiderea Halelor Obor din București. În urma unui control, au fost găsite vitrine frigorifice cu rugină și mucegai, dar și alimente cu perioada de valabilitate expirată.

Potrivit ANPC, în Halele Obor au fost controlate marți 26 de firme cărora le-au fost aplicate 30 de amenzi contravenționale, în valoare totală de 365.000 lei și 2 avertismente, scrie mediafax.

Propunere de închidere pentru 6 luni

„Propunerea închiderii unității pe o durată de cel mult 6 luni pentru societatea care administrează Halele Centrale Obor”, este o altă decizie a ANPC.

Comisarii au constatat următoarele deficințe:

-nerespectarea temperaturii de depozitare și expunere spre vânzare recomandată de producător
-expunerea spre vânzare în afara spațiilor frigorifice (comercializare la temperatura mediului ambiant) pentru carne, produse din carne și produse lactate
-utilizarea unor vitrine frigorifice igienizate necorespunzător (zone cu rugină, resturi alimentare, acumulări de gheață murdară, insule de mucegai etc.)
-comercializarea unor produse alimentare nesigure și a unor produse alimentare cu data limită de consum depășită
-existența căilor de acces cu gresie spartă, a diferenței de nivel, a treptelor deteriorate nemarcate, care constituie un pericol pentru cumpărători.

Articole similareCele mai noi articoleTrend - Top citite


DC Media Group Audience