„Pharma Bro” Martin Shkreli acuzat că a păstrat și distribuit înregistrări ale celui mai rar album din lume

Autorul articolului: Mihai Preda |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Știri
Foto: Pexels
Foto: Pexels

Martin Shkreli, cunoscut ca „pharma bro”, se confruntă cu un nou proces, fiind acuzat de păstrarea și distribuirea unor copii digitale ale celui mai rar album din lume – LP-ul unic Wu-Tang Clan, pe care a fost forțat să îl vândă în urma condamnării sale din 2017 pentru fraudă în domeniul valorilor mobiliare.

Procesul a fost intentat de un colectiv de criptomonede, PleasrDAO, care a achiziționat singura copie cunoscută a albumului de la Shkreli pentru suma de 4,75 milioane de dolari, scrie euronews.com.

Albumul, 'Once Upon a Time in Shaolin', nu a fost lansat publicului, funcționând ca o piesă de artă contemporană rară de când a fost scos la licitație de celebrul grup hip-hop în 2015.

În proces, PleasrDAO l-a acuzat pe Shkreli că a păstrat copii digitale ale albumului, încălcând astfel înțelegerea dintre ei, și că le-a distribuit pe scară largă urmăritorilor săi de pe rețelele sociale. Acuzațiile sunt susținute de comentariile recente ale lui Shkreli pe rețelele sociale, în care se laudă că a împărtășit înregistrările digitale cu „mii de oameni”. În weekend, Shkreli a difuzat porțiuni ale albumului în timpul unei transmisiuni live pe platforma X, pe care a numit-o „Wu-Tang official listening party”, conform procesului.

Shkreli, predictibil, nu a arătat nicio remușcare și a batjocorit PleasrDAO.

Procesul marchează cel mai recent episod din narațiunea stranie a acestui album mitic. A fost creat în semn de protest împotriva devalorizării muzicii în era streamingului, dar a fost achiziționat la licitație de Shkreli – omul cunoscut pentru creșterea prețului medicamentului salvator de vieți Daraprim de la 13,50 dolari la 750 dolari per pastilă.

Shkreli a fost ulterior forțat să vândă albumul după condamnarea sa pentru fraudă în domeniul valorilor mobiliare.

PleasrDAO a declarat că a achiziționat copia fizică a albumului și drepturile sale digitale în două tranzacții, în 2021 și 2024. Aceștia susțin că au înțeles că Shkreli a distrus orice urmă a fișierelor albumului.

„Orice diseminare a muzicii albumului către publicul larg diminuează și/sau distruge valoarea albumului și afectează semnificativ reputația PleasrDAO și capacitatea de a exploata comercial albumul,” se arată în proces.

De luna trecută, albumul se îndrepta către Muzeul de Artă Vechi și Nou (MONA) din Australia, care a anunțat că plănuiește să găzduiască sesiuni private de audiții cu melodii selecte de pe album.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite




pixel