Peter Gabriel a lansat un nou single în care vorbește despre terorism și pace: ”Four Kinds of Horses” VIDEO

radiodcnews Team | Dată: 07 mai 2023, 08:37 | Categorie: Știri
Peter Gabriel
Peter Gabriel

Piesa, care include sintetizatoarele care transmit sunetele obsesive ale lui Eno, este cel mai recent single de pe următorul album al celebrului muzician britanic.

Peter Gabriel a reușit să creeze o metaforă pentru terorismul radical în melodia ”Four Kinds of Horses”, cel mai recent single pe care l-a lansat și care va face parte din viitorul său album.

Melodia și-a făcut debutul vineri. Muzica, la care a contrinuit și Brian Eno, muzician și producător britanic, este una care creează o anume atmosferă, învârtindu-se în jurul vocii inconfundabile a lui Gabriel. Diferite mixaje ale piesei vor sosi luna aceasta în funcție de fazele lunii: Dark-Side Mix de Tchad Blake (producător american) și In-Side Mix de Hans-Martin Buff, care a fost și inginerul de sunet personal al lui Prince. Gabriel încă nu a anunțat o dată de lansare pentru.

Peter Gabriel s-a inspirat pentru această piesă dintr-o pildă budistă, numită ”Patru feluri de cai”: ”Primul cal galopează doar la vederea unui bici”, a spus Buddha. Al doilea cal galopează când biciul îi atinge părul. Al treilea cal galopează când biciul îi atinge pielea. Al patrulea cal începe să galopeze abia când biciul îi atinge oasele”.

Gabriel a mai declarat că a dat curs impulsului de a scrie o piesă despre ”interesanta suprapunere a religiei și păcii, pe de o parte, și a violenței și terorismului, pe de altă parte”, a explicat artistul care a continuat amintind despre filmul Paradise Now a lui Hany Abu-Hassad în care arată doi tineri care ajung să fie antrenați să devină teroriști și este o adevărată perspectivă reală din interior asupra direcției în care mintea poate să se ducă”.

Articole similareCele mai noi articoleTrend - Top citite


DC Media Group Audience