Pet Shop Boys lansează vineri un nou album de studio, intitulat "Nonetheless"

Autorul articolului: Echipa RadioDCNews |
Data publicării:
| Categorie: Știri
Fotografie de la Hendrik B/Pexels
Fotografie de la Hendrik B/Pexels

Duoul electro-pop Pet Shop Boys consideră că noul său album, "Nonetheless", este unul dintre cele mai melodice din cariera sa de peste patru decenii, conţinând cântece despre singurătate, libertate şi căutarea unei noi boemii, informează Reuters.

Acest disc, ce va fi lansat vineri, este cel de-al 15-lea album de studio al duoului britanic - alcătuit din solistul Neil Tennant şi claviaturistul Chris Lowe - şi a fost compus în timpul mai multor lockdownuri din faza acută a pandemiei de COVID-19.

"Este unul dintre cele mai melodice albume pe care le-am făcut vreodată... Poate că este mai puţin dansant decât unele dintre celelalte albume ale noastre, dar este foarte plin de căldură", a declarat Neil Tennant.

"Probabil că lockdownurile au avut o anumită influenţă, pentru că primul cântec, intitulat 'Loneliness', şi al treilea cântec, 'Why am I dancing?', se referă la întrebarea: 'De ce dansez când sunt atât de singur?'. Era adevărat, obişnuiam să dansez singur uneori", a adăugat el.

Single-ul "New London Boy" vorbeşte despre perioada în care Neil Tennant s-a mutat la Londra în timpul adolescenţei sale şi despre incertitudinile unui tânăr adult, în timp ce în piesa "A new bohemia" el cântă tocmai despre acest lucru: căutarea unei noi stări boeme.

Cântecul "Dancing star" a fost inspirat de faimosul balerin rus Rudolf Nureev, care a fugit din Uniunea Sovietică în 1961.

"În anii '60, puteai simţi o anumită libertate şi cred că acum, în multe locuri din întreaga lume, putem vedea cum libertatea este readusă", a adăugat Neil Tennant.

"Cu toţii avem nevoie să simţim libertatea şi să ne gândim la un mare balerin ca Nureev, care a vrut să simtă libertatea", a adăugat solistul grupului Pet Shop Boys.

Alte cântece au în vedere perspectiva unui bodyguard al fostului preşedinte american Donald Trump ("Bullet for Narcissus") sau se concentrează asupra muzicii pop germane ("The schlager hit parade").

Grupul Pet Shop Boys, care s-a format în anul 1981, şi-a lansat single-ul de debut, "West End Girls", în 1984, care a devenit un mare succes de public şi a fost remixat în anul următor. Grupul britanic a devenit apoi faimos graţie unor cântece precum "It's a Sin", "Heart" şi "Go West". Albumele sale s-au vândut în peste 50 de milioane de copii la nivel mondial. 

Articole similareCele mai noi articoleTrend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel