Pesticide turcești. Un nou lot de FRUCTE, retras din MAGAZINE. După portocale, vine rândul rodiilor

Autorul articolului: Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Social
Foto: Pexels @GustavoFring
Foto: Pexels @GustavoFring

ANSVSA spune că a retras un lot de rodii din Turcia cu reziduuri de pesticide retrase de pe piață

 

Un lot de rodii cu pesticide este retras din magazine. Cei care le-au cumpărat sunt sfătuiți să nu le consume, ci să le distrugă sau să le returneze.

Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) a anunțat marți că, din cauza depășirii valorilor admise de reziduuri de pesticide (imazilil), Unifrutti Impex SRL a început retragerea de la comercializare și rechemarea de la clienți a lotului A99-04 de rodii din Turcia.

Produsele au fost comercializate în perioada 3 - 15 februarie a.c., scrie mediafax.

„Se recomandă persoanelor care dețin produse din lotul descris mai sus, comercializate în perioada 03/02/2022-15/02/2022, să nu le consume, ci să le distrugă sau să le aducă la Punctul de lucru din Com Ganeasa, Sat Sindrilita, str. Altun nr.3”, informează Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor.

Lot de portocale, cu aceleași probleme

Săptămâna trecută ANSVSA a retras din magazine un lot de portocale din Turcia cu reziduuri de pesticide peste limita admisă.

Autoritatea Naţională Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) informează că, în urma depășirii valorilor admise de reziduuri de pesticide (Clorpirifos), SC Microfruits SRL a început retragerea de la vânzare și rechemarea de la client a unui lot de portocale din Turcia.

Motivul rechemarii este depășirea valorilor admise de reziduuri de pesticide (Clorpirifos).

Portocalele au fost vândute în perioada 27 ianuarie - 11 februarie 2022.

„Se recomandă persoanelor care dețin produse din lotul 026 să nu le consume, ci să le distrugă sau să le aducă înapoi la punctul nostru de lucru din Afumați, Sos, Linia de Centura Dreapta, Nr. 92, Complex Su Market, Stand B8 județ Ilfov, respectiv Str. Sos. Garii nr. 16, Brănești, Jud. Ilfov”, se arată pe site-ul ANSVSA.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel