Peste 25.000 de poliţişti, jandarmi şi pompieri vor fi la datorie zilnic, în weekend

radiodcnews Team |
Data publicării:
| Categorie: Știri
Fotografie creată de Gabriel Hohol, de la Pexels
Fotografie creată de Gabriel Hohol, de la Pexels

Aproximativ 25.000 de poliţişti, jandarmi, pompieri şi poliţişti de frontieră vor fi la datorie zilnic, în perioada Revelionului, pentru asigurarea măsurilor de protecţie şi siguranţă a cetăţenilor.

"Aproximativ 25.000 de angajaţi ai Ministerului Afacerilor Interne (MAI) vor acţiona zilnic, pentru prevenirea şi combaterea infracţiunilor şi contravenţiilor, pentru fluidizarea traficului pe drumurile solicitate în această perioadă, dar şi la trecerea frontierei, precum şi pentru asigurarea unei intervenţii rapide în cazul producerii unor situaţii de urgenţă, inclusiv cele provocate de vremea severă", a declarat, joi, purtătorul de cuvânt al MAI, Monica Dajbog, scrie Agerpres. 

Potrivit Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR), peste 9.000 de poliţişti vor acţiona cu 4.000 de autospeciale în perioada menţionată.

"O atenţie deosebită va fi acordată menţinerii climatului de siguranţă publică în noaptea dintre ani. Forţele Ministerului Afacerilor Interne vor fi suplimentate pentru a preveni comiterea de fapte ilegale şi pentru a putea acţiona rapid în sprijinul cetăţenilor, iar echipajele SMURD vor fi pregătite să intervină pentru acordarea primului ajutor medical", a spus Dajbog.

60 evenimente publice



Potrivit estimărilor de la acest moment, de Revelion vor fi organizate aproximativ 60 evenimente publice, la care ar putea participa peste 120.000 persoane.

Cele mai semnificative evenimente vor fi organizate în Bucureşti (15.000 persoane), Craiova, Piatra Neamţ şi Ploieşti (câte 10.000 persoane).

"Atragem din nou atenţia asupra pericolului pe care îl pot reprezenta articolele pirotehnice. Utilizarea acestora poate provoca vătămarea corporală a persoanei care le foloseşte sau a celor din jur. Pentru a preveni producerea unor accidente grave, este mai bine ca articolele pirotehnice să fie utilizate în mediu securizat de personal specializat", a mai spus oficialul MAI.

Monica Dajbog a precizat că, în fiecare zi, vor acţiona în medie 1.500 de poliţişti rutieri, mobilizarea maximă fiind joi, vineri şi duminică, atunci când sunt aşteptate valori mari de trafic.

280 de aparate de radar



Pe sectoarele de drum cu risc crescut de accidente, echipajele rutiere vor acţiona cu 280 de aparate de radar.

"În total, pentru următoarele zile, 14 aeronave ale Inspectoratului General de Aviaţie sunt pregătite să execute în special misiuni SMURD şi misiuni în sprijinul celorlalte structuri ale ministerului. Aeronavele IGAv pot desfăşura inclusiv misiuni de căutare, salvare şi evacuare din zona muntoasă, având în vedere că mulţi cetăţeni vor petrece aceste zile la munte. De asemenea, jandarmii montani vor putea interveni în sprijinul celor care întâmpină probleme", a mai declarat Dajbog.

Ea a adăugat că aproximativ 5.000 de angajaţi ai Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă vor fi mobilizaţi în fiecare zi pentru a putea acţiona în cazul unor situaţii de urgenţă, inclusiv cele produse de fenomenele hidro-meteorologice.

Din cei 9.000 de poliţişti care vor acţiona în perioada Revelionului, aproximativ 5.300 sunt de la structurile de ordine publică, aproape 1.500 sunt de la rutieră, restul de la celelalte structuri: transporturi, investigaţii criminale, investigarea criminalităţii economice, luptători de la acţiuni speciale şi poliţişti de la arme, explozivi şi substanţe periculoase.

"Activităţile de prevenire a răspândirii şi limitare a infectării cu noul coronavirus vor fi desfăşurate împreună cu partenerii instituţionali, acţionându-se pentru verificarea respectării măsurilor de protecţie sanitară, protejarea sănătăţii cetăţenilor şi pentru evitarea desfăşurării de activităţi ce ar putea duce la creşterea numărului de infectări", a explicat, la rândul său, purtătorul de cuvânt al IGPR, Georgian Drăgan.

4.000 de poliţişti de frontieră



La nivelul întregii ţări, aproximativ 4.000 de poliţişti de frontieră vor desfăşura, zilnic, activităţi de supraveghere şi control la frontiera de stat. Vor fi asigurate cu personal arterele de control pe sensul de ieşire din ţară, până la capacitatea maximă permisă de infrastructura punctelor de trecere a frontierei.

Pompierii sunt pregătiţi să intervină cu peste 3.600 de mijloace tehnice, dintre care aproape 800 de echipaje de stingere, 41 de şenilate, 32 autofreze, 133 maşini de descarcerare, 323 ambulanţe SMURD tip B2, 39 unităţi de terapie intensivă mobilă (dintre care şapte specializate în tratament neonatologic), precum şi 42 de autospeciale pentru transport personal şi victime multiple. 

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel