Peskov, declarație halucinantă. Rusia se așteaptă ca Ucraina să conștientizeze situația actuală

radiodcnews Team |
Data publicării:
| Categorie: Știri
Peskov, declarație halucinantă. Rusia se așteaptă ca Ucraina să conștientizeze situația actuală
Peskov, declarație halucinantă. Rusia se așteaptă ca Ucraina să conștientizeze situația actuală

Dmitri Peskov spune că Rusia se așteaptă ca Ucraina să conștientizeze situația actuală.

Kremlinul a spus că se așteaptă ca autoritățile de la Kiev să accepte cererile Moscovei și să conștientizeze situația actuală, scrie Interfax. Întrebat de jurnaliştii ruși ce concesii aşteaptă Rusia de la Ucraina, purtătorul de cuvânt al președintelui rus, Dmitri Peskov, a răspuns că Moscova se aşteaptă ca Kievul să accepte cererile Rusiei şi să „înţeleagă situaţia de facto – situaţia reală care există”.

Anterior, fostul secretar de stat american Henry Kissinger a cerut conducerii ucrainene să facă anumite concesii pentru a rezolva conflictul cu Rusia. Ulterior, Volodimir Zelenski a criticat dur declarațiile lui Henry Kissinger.

La o întrebare clarificatoare a jurnaliştilor dacă aceasta include concesii teritoriale, Peskov a răspuns: „Acestea nu sunt concesii teritoriale. Repet încă o dată, Kievul trebuie să recunoască situaţia de facto şi să o evalueze pur şi simplu cu sobru”.

Negocierile de pace, în impas. Moscova, supărată pe Zelenski

Numirea de către Ucraina a condițiilor pentru reluarea negocierilor pune la îndoială sinceritatea dorinței Kievului de a găsi o soluție pașnică a situației, a declarat miercuri viceministrul de Externe al Rusiei, Andrei Rudenko.

"Este cu greu posibil să evaluăm această declarație ca fiind constructivă. Aș dori să reamintesc că Ucraina a participat activ la negocieri încă din prima zi a operațiunii speciale și nu a pus nicio condiție", a spus Rudenko reporterilor, comentând cuvintele președintelui ucrainean Volodimir Zelenski  care a spus că pentru reluarea negocierilor este necesară readucerea trupelor ruse la pozițiile lor de pe 24 februarie.

„Dacă acum pune condiții, ne face să ne îndoim de sinceritatea dorinței lor de a găsi o soluție pașnică”, a adăugat Andrei Rudenko.

Totodată, președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat, luni, că președintele Vladimir Putin este singurul oficial rus cu care este dispus să negocieze sfârșitul războiului, scrie The Guardian.

„Președintele Federației Ruse decide totul. Nu pot accepta niciun fel de întâlnire cu nimeni care vine din Federația Rusă, în afară de președinte”, a declarat Zelenski, într-o înregistrare video la Forumul Economic Mondial de la Davos. "Și numai în cazul în care se negociază oprirea războiului. Nu există alte motive pentru nicio altfel de întâlnire”, a mai spus el.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel