Persoane decedate sau dispărute după o puternică avalanşă produsă în China

radiodcnews Team |
Data publicării:
| Categorie: Știri
Foto ilustrativ: Pexels.com
Foto ilustrativ: Pexels.com

Avalanşă pe muntele Shishapangma din China.

Conform informațiilor furnizate de presa locală, doi alpiniști şi-au pierdut viața, un altul a suferit răni grave, iar alți doi sunt dați dispăruți în urma unei avalanșe petrecute pe muntele Shishapangma din China, în regiunea autonomă Tibet. Potrivit autorităților de salvare citate în ziarul oficial Global Times, avalanșa a avut loc sâmbătă după-amiază, la o altitudine de 7.600 de metri.

Printre victime, se numără un cetățean american și un nepalez, în timp ce cei doi alpiniști dispăruți sunt de aceeași naționalitate. Persoana grav rănită este din Nepal.

Echipele de salvare au ajuns la locul incidentului pentru a iniția operațiunile de căutare a celor doi alpiniști dați dispăruți, în timp ce activitățile de alpinism au fost suspendate.

Shishapangma este unul dintre cei 14 munți din lume care depășesc altitudinea de 8.000 de metri (având 8.027 de metri) și este singurul din această categorie care se află în întregime pe teritoriul Chinei.

Din anul 2002, pentru escaladarea munților cu altitudinea de peste 7.000 de metri în China este necesară obținerea unei autorizații din partea Administrației Generale a Sportului din această țară, care impune cerințe precum prezentarea unui plan prealabil, certificate de aptitudini fizice și experiență.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel