Pericol: O țară e pe cale să dispară, mulți români depind de ea

Autorul articolului: Echipa RadioDCNews |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Știri
Pericol: O țară e pe cale să dispară, cu mulți români care depind de ea
Pericol: O țară e pe cale să dispară, cu mulți români care depind de ea

În mare parte, continentul nostru a păstrat stabilitate în decursul ultimelor decenii, cu puține schimbări majore în ceea ce privește granițele.

Cu toate acestea, de la sfârșitul celui de-Al Doilea Război Mondial, am fost martorii dezmembrării unor state, cum ar fi Uniunea Sovietică și Iugoslavia. În tot acest timp, pe întreg teritoriul Europei, există regiuni în care mișcările separatiste sunt prezente într-un plan secundar. Prin urmare, nu este exclus ca în viitorul apropiat să vedem dispariția uneia dintre cele mai semnificative țări din Europa occidentală de pe harta geopolitică!

Din fericire, în decursul ultimelor decenii, continentul nostru a cunoscut stabilitate, cel puțin până la recent. Când vine vorba despre schimbări pe harta geopolitică, în linii mari, situația s-a menținut destul de asemănătoare cu cea de la sfârșitul celui de-Al Doilea Război Mondial, cu excepții notabile, precum reunificarea Germaniei și dezmembrarea unor state precum Uniunea Sovietică și Iugoslavia. Cu toate acestea, conform informațiilor furnizate de Digi 24, fenomenul separatismului încă persistă în contextul politicii europene, chiar dacă într-un plan mai discret.

Alegerile din 2024 ar putea fi ultimele într-o Belgie unită

Noi alegeri sunt programate în Belgia pentru iunie 2024. Conform sondajelor Politico, partidul de extremă dreapta Vlaams Belang, care dorește secesiunea Flandrei și transformarea ei într-un stat independent, este cea mai mare forță politică a țării.

Tom van Grieken, devenit președintele partidului pe când avea doar 28 de ani și care este principalul responsabil pentru succesul său din ultima perioadă, este determinat să urmeze calea independenței Flandrei dacă va fi victorios în alegeri.

„Suntem de părere că Belgia este o căsătorie forțată. Dacă unul dintre noi își dorește divorțul, atunci putem discuta ca adulți, trebuie să ajungem la o separare liniștită. Dacă nu vor să vină să discute cu noi, atunci o vom face unilateral”, a declarat el.

Articole similareCele mai noi articoleTrend - Top citite


DC Media Group Audience