Pericol de explozie. O cisternă cu xilen s-a răsturnat în Neamț. Familii evacuate de pompieri

radiodcnews Team |
Data publicării:
| Categorie: Social
Foto: ISU Neamț
Foto: ISU Neamț

Pompierii din județul Neamț sunt în alertă în această dimineață după ce o cisternă încărcată cu xilen s-a răsturnat. Mai multe gospodării au fost evacuate până când va fi înlăturat pericolul. 

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că traficul a fost restricționat total pe DN 15 Piatra Neamț-Toplița, localitatea Grințieș, județul Neamț, acolo unde, pe un carosabil uscat, într-o curbă, o cisternă încărcată cu xilen (solvent folosit în laborator) s-a răsturnat pe carosabil.

În urma evaluării, soluția a fost clasificată ca fiind risc de clasa 3 inflamabil, fiind scurgeri minore pe carosabil. Zona în care s-a produs accidentul este una locuită, astfel că în acest moment se acționează pentru îndepărtarea persoanelor din proximitatea zonei afectate. 

”În această dimineață,  prin apel la 112, a fost anunțat un accident rutier produs pe DN 15, în localitatea Grințieș. La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de la Garda 2 de Intervenție Poiana Teiului și SVSU Grințieș. În urma accidentului rutier s-a răsturnat o cisternă încărcată cu xilen. Pompierii acționează pentru asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor”, au anunțat reprezentanții ISU Neamț.

Autoritățile au luat măsura de a stabili un perimetru de siguranță în urma accidentului și au evacuat mai multe case.  

”Au fost evacuate 10 persoane din  șapte gospodării din apropierea producerii evenimentului. Un operator economic de profil din județ va asigura transvazarea substanței într-o altă cisternă. Nu sunt victime”, a mai anunțat ISU. 

Polițiștii rutieri au deschis o anchetă în urma acestui accident și continuă cercetările pentru a vedea cu exactitate ce s-a întâmplat. 

Neamţ: Intervenţie a pompierilor la Spitalul Judeţean din cauza mirosului de fum în secţia Chirurgie

Pompierii ISU Neamţ au intervenit în noaptea de miercuri spre joi la Spitalul Judeţean de Urgenţă Piatra-Neamţ după ce personalul medical a anunţat că miroase a fum în secţia Chirurgie, scrie Agerpres. 

Purtătorul de cuvânt al ISU Neamţ, locotenentul Irina Popa, a declarat, joi, că pompierii au constatat că dintr-o ghenă în care erau ţevi se degajă fum din cauza unei ţigări nestinse ce a fost aruncată peste materiale combustibile.

"Pompierii au acţionat pentru localizarea şi lichidarea incendiului în limitele găsite, dar şi pentru evacuarea fumului. Nu au fost victime", a precizat purtătorul de cuvânt al ISU Neamţ.

Nu a fost necesară evacuarea personalului medical şi nici a pacienţilor.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel