Percheziţii de amploare în mai multe județe din țară. În Dolj au loc într-un dosar de vaccinări fictive

radiodcnews Team |
Data publicării:
| Categorie: Social
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dolj, sub supravegherea prim-procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Calafat, efectuează, miercuri dimineaţa, 36 de percheziţii domiciliare, în judeţul Dolj, la persoane bănuite de înşelăciune şi fals informatic, într-un dosar cu vaccinări fictive.

Potrivit IPJ Dolj, în perioada septembrie-octombrie 2021, aproximativ 100 de persoane din mai multe localităţi din judeţul Dolj, prin intermediari, ar fi fost înregistrate în Registrul Naţional de Vaccinări, fără ca acestea să fi fost vaccinate.

La acţiune participă şi poliţişti ai Serviciului Criminalistic şi Serviciului pentru Acţiuni Speciale din cadrul IPJ Dolj, ai Poliţiei Municipiului Craiova, Poliţiei Municipiului Calafat, precum şi jandarmi ai Grupării de Jandarmi Mobile Craiova.

Un medic de familie, un ambulanţier şi un intermediar au fost reţinuţi, marţi, pentru 24 de ore, pentru emitere de certificate de vaccinare fictivă anti-COVID-19 de către poliţiştii anticorupţie care au destructurat o grupare de persoane ce acţiona în acest sens în judeţul Dolj.

Potrivit Direcţiei Generale Anticorupţie - Serviciul Judeţean Anticorupţie Dolj, cei trei au fost prinşi în flagrant după ce primiseră o sumă de bani pentru ca medicul să elibereze un certificat de vaccinare anti-COVID, fără vaccinare efectivă. 

Percheziţii și în judeţul Sibiu

Mai multe persoane, printre care personal silvic şi reprezentanţi ai unor firme, sunt vizate de un dosar penal privind infracţiuni la regimul silvic în care se efectuează percheziţii, miercuri dimineaţa, prejudiciul estimat fiind de aproximativ 229.000 de lei, fără TVA, informează IGPR.

În dosar, poliţiştii efectuează 14 percheziţii domiciliare, în judeţul Sibiu, urmând a fi puse în executare 13 mandate de aducere a unor persoane implicate în tăierea şi sustragerea ilegală a 402,341 mc de material lemnos.

La acţiuni participă poliţiştii specializaţi în domeniul silvic, ordine publică, investigaţii criminale, investigarea criminalităţii economice, criminalişti şi luptători ai Serviciului pentru Acţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sibiu.

Activităţile sunt desfăşurate sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu. 

Percheziţii în Mureş într-un dosar de înşelăciune cu prejudiciu de aproximativ 1.000.000 de lei

Poliţiştii din Mureş efectuează, miercuri dimineaţă, 24 de percheziţii într-un dosar de înşelăciune cu vouchere de vacanţă, prejudiciul fiind de aproximativ 1.000.000 de lei, informează IGPR.

Potrivit sursei citate, reprezentanţii unor societăţi din judeţul Mureş ar fi atestat, în mod fictiv, prestarea unor servicii de cazare şi masă către persoane fizice beneficiare de carduri/vouchere de vacanţă, pentru care ar fi plătit, în numerar, 60% din valoarea acestora. Ulterior, aceste vouchere ar fi fost decontate integral, prin operatorii autorizaţi.

Sunt puse în executare 24 de mandate de percheziţie domiciliară, în Mureş, precum şi 44 de ordonanţe de ridicare de înscrisuri în 13 judeţe şi municipiul Bucureşti, la persoane bănuite de înşelăciune.

Vor fi puse în executare nouă mandate de aducere. 

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel