Pe Broadway, un acord permite evitarea unei greve

Autorul articolului: Echipa RadioDCNews |
Data publicării:
| Categorie: Știri
Pe Broadway, un acord permite evitarea unei greve/Freepik
Pe Broadway, un acord permite evitarea unei greve/Freepik

Deşi actorii sunt în grevă la Hollywood, cortina nu va cădea pe faimoasele scene de pe Broadway după semnarea unui acord la New York între părţile din acest sector, au anunţat acestea joi într-un comunicat comun, potrivit AFP.

Acordul, semnat între Alianţa Internaţională a Angajaţilor Teatrali (IATSE) pe de o parte, Liga Broadway, reprezentând proprietarii sălilor şi producătorii, şi Disney Theatrical, o filială a grupului de divertisment, trebuie însă ratificat de cei aproximativ 1.500 de membri ai IATSE vizaţi de text. Aceştia vor vota în următoarele zile, se adaugă în comunicat.

"Greva a fost evitată chiar dacă acordul mai trebuie să fie validat de membrii noştri", a declarat Jonas Loeb, purtător de cuvânt al sindicatului.

Un acord a fost obţinut după ce, cu o zi înainte, organizaţia şi-a autorizat membrii să înceapă să se pronunţe asupra posibilităţii de a intra în grevă începând de vineri, potrivit presei locale.

Douăzeci şi nouă de spectacole de la New York, precum şi alte 17 aflate în prezent în turneu în America de Nord, ar fi fost atunci afectate, pentru o industrie care a vândut 12,3 milioane de bilete în sezonul 2022-2023, generând vânzări de 1,6 miliarde de dolari.

Ameninţarea unei greve s-ar fi adăugat la greva în desfăşurare a actorilor de la Hollywood, o premieră în ultimii 63 de ani.

Săptămâna trecută, 160.000 de actori de film şi televiziune au încetat lucrul din cauza lipsei unui acord cu studiourile de producţie, alăturându-se astfel scenariştilor, aflaţi în grevă de câteva săptămâni.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel