Paul Pelosi, atacat cu un ciocan de un bărbat care a strigat ”Unde e Nancy?”

Autorul articolului: Rodica Mitu |
Data publicării:
| Categorie: Știri
Foto Pexels
Foto Pexels

Un bărbat înarmat cu un ciocan l-a atacat pe Paul Pelosi.

Un bărbat înarmat cu un ciocan l-a atacat 'violent' vineri dimineaţă pe Paul Pelosi, soţul preşedintei Camerei Reprezentanţilor a Congresului SUA, Nancy Pelosi, la locuinţa lor din San Francisco, au informat autorităţile, transmite Reuters, notează Agerpres. Atacul alimentează temeri cu privire la violenţe politice înaintea alegerilor parţiale pentru Congres de la jumătatea mandatului ('midterms'), programate la 8 noiembrie.

Paul Pelosi, în vârstă de 82 ani, a fost transportat la spital şi este de aşteptat să îşi revină complet, a transmis biroul lui Nancy Pelosi.

Bărbatul arestat la locul faptei va fi inculpat pentru tentativă de omor, atac cu o armă letală şi alte câteva capete de acuzare penale, a declarat şeful poliţiei din San Francisco, William Scott.

Preşedinta Camerei se afla la Washington cu dispozitivul de protecţie în momentul atacului, a transmis poliţia Capitoliului. Autorităţile au declarat că încă investighează mobilul atacului, care s-a produs în primele ore ale dimineţii.

CNN, citând o sursă, relatează că agresorul a strigat 'Unde e Nancy?' înainte de atac şi le-a declarat poliţiştilor că 'o aştepta pe Nancy' atunci când aceştia au sosit la locul faptei. 

Potrivit Associated Press, care citează două surse apropiate anchetei, Paul Pelosi este tratat pentru contuzii, umflături severe şi alte răni după ce a fost lovit la cap şi la corp.

Preşedintele Joe Biden a sunat-o pe Nancy Pelosi 'pentru a-şi exprima sprijinul după acest oribil atac', a indicat purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Karine Jean-Pierre. 

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel