Patru metode prin care să alegi un pepene roșu copt

Autorul articolului: Andreea Cercel |
Data publicării:
| Categorie: Lifestyle
Sursa foto: pexels.com
Sursa foto: pexels.com

Există câteva principii de care trebuie să ții cont, înainte să cumperi un pepene, dacă vrei să fie dulce și perfect de savurat.

Pepenele roșu este un fruct răcoritor și suculent, perfect de consumat în orice loc, fie la un grătar sau la plajă. Deși vara este în general considerată sezonul de vârf al pepenilor, vă puteți bucura de acest deliciu bine dozat pe tot parcursul anului, mai ales dacă știți trucuri secrete pentru a alege cel mai bun pepene verde. Iată la ce trebuie să fii atent, înainte să cumperi acest fruct, notează eatthis.com

1. Fii atent la culoare

Desigur, exteriorul unui pepene verde ar trebui să fie mai mult verde - dar verdele nu este singura culoare de care trebuie să țineți cont atunci când căutați cel mai bun pepene verde de la magazinul alimentar. O modalitate de a vă asigura că alegeți un pepene verde care este copt și gata de servire este să examinați pata gălbuie de pe coaja acestuia.

"Partea de dedesubt, sau pata de sol, nu ar trebui să fie portocalie", spune Manaker, specialist. Aceasta explică faptul că un pepene verde este probabil supramaturat dacă partea de dedesubt arată galben ca floarea-soarelui sau aproape portocaliu. În cazul în care pata de sol pare prea deschisă sau chiar albă, pepenele roșu ar putea fi prea puțin copt - și dacă este așa, probabil că va avea un gust rău.

2. Este important locul de unde îl cumperi

Atunci când cumpărați pepeni verzi la magazinul alimentar, trebuie să observați unde sunt situați pepenii în cadrul raionului de legume.

"Pepenele roșu este un fruct hidratant, care este încărcat cu nutrienți cheie și are o dulceață naturală, fără adaos de zahăr", spune Manaker. "Atunci când cumpărați pepene verde, un sfat este să vă asigurați că pepenele nu stă lângă bananele din magazin."

3. Nu te concentra asupra modelului

Se zvonește că există o corelație între gradul de coacere al pepenilor verzi și dungile care apar pe coaja acestora. Cu toate acestea, Manaker explică faptul că acest lucru este pur și simplu neadevărat.

"În ciuda a ceea ce puteți auzi pe rețelele de socializare, dungile nu sunt un indicator al maturității", spune Manaker. "Realitatea este că unele soiuri de pepene verde nici măcar nu au dungi, iar altele conțin în mod natural dungi groase."

4. Nu te baza pe tulpină

În timp ce o tulpină de pepene uscată poate indica maturitatea, una verde poate însemna că pepenele a fost tăiat prematur din viță. Dar, contrar credinței populare, tulpinile pepenilor verzi nu se desprind întotdeauna de pe viță odată cu fructele atunci când acestea sunt recoltate pentru prima dată.


"Unii oameni spun să căutăm o tulpină uscată, dar nu toți pepenii verzi sunt tăiați cu excesul de tulpină chiar la vedere", explică Manaker.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel