Patru lucruri pe care nu le știi despre muzică. Ce se întâmplă cu ritmul inimii atunci când ascultăm

radiodcnews Team |
Data publicării:
| Categorie: Lifestyle
Foto: Pxhere. Imagine cu rol ilustrativ
Foto: Pxhere. Imagine cu rol ilustrativ

Muzica este o formă de artă și de exprimare care ne însoțește în diferite momente ale vieții.

Fie că ne place să cântăm, să ascultăm sau să studiem muzica, există multe lucruri interesante și curioase despre acest domeniu. Iată câteva dintre ele:

1. Dacă asculți muzică atunci când faci sport, performanța fizică se va îmbunătăți, deoarece muzica îți stimulează ritmul cardiac și respirația.

2. Melodia ta preferată este favorita ta pentru că o asociezi cu un eveniment emoționant din viața ta. Muzica are puterea de a activa memoria și de a ne conecta cu sentimentele noastre.

3. Ritmul inimii se schimbă și imită sunetul muzicii pe care o asculți. Acest fenomen se numește sincronizare cardiacă și poate avea efecte benefice asupra sănătății cardiovasculare

4. Florile pot crește mai repede dacă ascultă muzică. Se pare că sunetele muzicale stimulează producția de clorofilă și ajută plantele să se dezvolte mai bine.

Bonus: Elvis Presley, faimosul rege al rock and roll-ului, nu a scris niciuna dintre melodiile pe care le-a cântat. El a interpretat piese compuse de alți artiști sau a cumpărat drepturile de autor pentru ele.

Stilul de muzică pe care îl asculți îți poate influența felul în care vezi lumea. De exemplu, persoanele care ascultă muzică clasică sunt mai optimiste și mai deschise la experiențe noi, în timp ce cele care ascultă muzică heavy metal sunt mai realiste și mai critice.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel