Paşii necesari pentru a începe o afacere online. Cătălin Zeff: Care este suma minimă pentru un astfel de business

radiodcnews Team |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Știri
Paşii necesari pentru a începe o afacere online / POZĂ ARHIVĂ
EXCLUSIV
Paşii necesari pentru a începe o afacere online / POZĂ ARHIVĂ

Cătălin Zeff, trainer financiar viral pe Tik Tok, Facebook şi Instagram, a spus care sunt pașii necesari pentru a începe o afacere online, dar și care este bugetul minim recomandat pentru un astfel de business, în cadrul unui interviu acordat DC NEWS TV şi Radio DC NEWS. 

Tânărul antreprenor Cătălin Zeff a spus, în cadrul interviului, care este bugetul minim recomandat cu care putem pleca la drum:

„Sincer să fiu, bugetul minim ar pleca de la 1.000 de euro. Poți începe și cu 500 de euro, doar că acel buget s-ar încadra în categoria de oameni care chiar nu îşi permit să strângă 1.000 de euro. Sunt persoane care au 2.000 - 3.000 de lei şi spun că vor să intre în acest tip de afacere, doar că nu au oportunităţi financiare necesare. Chiar şi tema asta am abordat-o, în aşa fel încât să le explic oamenilor că sunt diverse platforme unde poţi începe să îţi listezi produsele direct la sute de mii de oameni care intră zilnic pe acele platforme. Doar trebuie să listezi corect produsele. Am şi făcut un video detaliat despre cum îţi creezi corect produsele ca să ai vânzări. Dacă ai găsit 10 produse care au potenţialul necesar în România, nu în străinătate, le listezi pe marketplace-uri, chiar și pe site-ul tău şi poţi avea din prima zi comenzi.

Îți cumperi la început câteva bucăți (n.r. produse din aceeași categorie). Eu recomand persoanelor să înceapă cu un furnizor local, dacă au un buget foarte mic, deoarece marfa vine repede, de pe o zi pe alta. Şi poţi livra produsele către clienţi. După ce livrezi produsele către clienţi şi nu mai ai bani, opreşti puţin. Inactivezi toate produsele, aştepţi să primeşti banii de pe marketplace-uri, de la curieri.

Vei vedea că banii cu care ai început tu, să zicem 3.000 de lei, vei avea apoi că ai 6.000 de lei. Pui investiţia deoparte şi cu banii pe care i-ai făcut din acest business, profitul, începi iar să dai comenzi, de o cantitate mult mai mare. Apoi te bagi la produse mai scumpe, ca să ai profit şi mai mare”, a declarat Cătălin Zeff în cadrul interviului.

Paşii necesari pentru a începe o afacere online

„În primul rând, trebuie să iei în considerare că dacă vrei să vinzi online, trebuie să ai o societate comercială, o firmă. Eu recomand un SRL pentru vânzări online. Ca să faci un SRL singur, te costă 127 de lei. Mulţi mi-au spus că au plătit 1.000, 1.500 lei. Dar nu. Dacă te duci cu actele de la casa ta, nu chirie sau altceva, plăteşti 127 lei. Dacă te duci la o firmă suprecializată, un avocat sau un contabil și ceri ajutorul pentru înființarea unei firme, e posibil să te coste 500, 800, chiar şi 1.000 de lei, depinde de firmă. Acesta ar fi primul pas, ca să fii eligibil să vinzi online.

Următorul pas este să găseşti un contabil. Firma e ca o maşină, fără numere de înmatriculare. Fără contabil nu poţi merge mai departe. Îți găsești un contabil, discuţi care este abonamentul lunar, cât trebuie să îi plăteşti. 

Mai departe, după ce ți-ai găsit contabil, trebuie să faci un cont bancar al firmei. Eu, personal, nu recomand doar o bancă, pentru că se schimbă de foarte multe ori ofertele. Și următorul pas este să începi să găseşti produsele pe care vrei să le vinzi", a mai adăugat tânărul antreprenor Cătălin Zeff.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel