Pasajul Unirii se închide până în septembrie. Rute alternative

Autorul articolului: Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Social
Foto: lickr, alex.ch
Foto: lickr, alex.ch

Pasajul Unirii din capitală se închide de duminică până la începutul lunii septembrie pentru lucrări de consolidare şi punere în siguranţă.

Din luna septembrie, acesta va fi primul pasaj rutier din ţara noastră cu semnal GSM şi sistem de ventilaţie pentru extragerea noxelor, potrivit Primăriei Sectorului 4.

Pe timpul lucrărilor, traficul în zonă va fi deviat, urmând ca şoferii care până acum traversau zona prin pasajul subteran să tranziteze Piaţa Unirii pe deasupra acestuia, respectând noile trasee stabilite de Brigada de Poliţie Rutieră a Capitalei.

Totodată, actualul sistem de iluminat din interiorul pasajului va fi înlocuit cu unul care să sporească vizibilitatea în tunel, atât la intrarea, cât şi la traversarea acestuia, la care vor contribui, de altfel, şi finisajele pereţilor şi ale plafonului, ce vor fi amenajate cu materiale speciale, menite să reflecte lumina.

În pasaj se vor monta un sistem performant de ventilaţie, cu o capacitate mare, pentru extragerea noxelor şi asigurarea unui aer curat şi amplificatoare de semnal GSM.

Rutele alternative

Brigada Rutieră va institui rute alternative în perioada în care Pasajul rutier Unirii va fi închis pentru lucrări, anunţă Primăria Sectorului 4.

Astfel, traficul rutier în centrul Capitalei va fi reconfigurat, urmând ca şoferii, care până acum traversau intersecţia Unirii prin pasajul subteran, să circule pe deasupra acestuia.

Rutele alternative puse la dispoziţie de Brigada Rutieră sunt:

- Bd. Dimitrie Cantemir - Bd. Mărăşeşti - Bd Mircea Vodă - Bd. Corneliu Coposu - Bd. I.C. Brătianu;
- Bd. Dimitrie Cantemir - Bd. Mărăşeşti - Bd Mircea Vodă - Bd. Hristov Botev - Bd. Carol I -Piaţa Universităţii;
- Calea Victoriei - Splaiul Independenţei - Piaţa Unirii - Bd. Dimitrie Cantemir;
- Str. Buzeşti - Str. Berzei - Str. Vasile Pârvan - Splaiul Independenţei - Bd. Libertăţii.


Având în vedere complexitatea intervenţiei, toate aceste lucrări de punere în siguranţă se vor realiza simultan pe ambele sensuri de mers, iar echipele vor lucra atât ziua, cât şi noaptea.

Construit în anii 1986-1987, cu o lungime de aproximativ 800 de metri şi o lăţime de 14 metri, Pasajul Unirii a primit "un verdict îngrijorător" încă din 2017, în urma unei expertize tehnice care a arătat că se află "într-o stare avansată de degradare".

Construcţia este încadrată în clasa stării tehnice IV - nesatisfăcător, ceea ce înseamnă că prezintă "deficienţe serioase" la structura de rezistenţă, care pun în pericol viaţa a sute de mii de oameni din sectorul 4 şi nu numai. Potrivit celor mai recente date de trafic, tunelul este traversat zilnic de circa 60.000 de maşini.

Pentru remedierea în regim de urgenţă a problemelor de siguranţă constatate, la începutul acestui an, în urma unui protocol de asociere cu Primăria Municipiului Bucureşti, pasajul a intrat în administrarea autorităţii locale.

Articole similareCele mai noi articoleTrend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel