Pârtiile de la Transalpina s-ar putea deschide de săptămâna viitoare

Autorul articolului: Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Social

Ninsorile din ultima perioadă au grăbit momentul deschiderii noului sezon de schi la Transalpina, stratul de zăpadă depășind 40 de centimetri.

 

Prefectul județului vâlcea, Sebastian Fârtat, și reprezentanții autoritățile vâlcene au participat pe 7 decembrie, la o ședință de lucru cu administratorii Domeniului Schiabil Transalpina, pentru a stabili măsurile de pregătire a sezonului de schi.

„Consider că cel mai important este să fie asigurată siguranța celor care vor ajunge în zonă. De aceea, am insistat ca înainte de deschiderea domeniului să se verifice foarte atent instalațiile din toate punctele de vedere - de la obținerea autorizațiilor și până la stabilirea în cel mai mic detaliu a ceea ce înseamnă intervenția în cazul unor evenimente neprevăzute. Pe partea de acces, am luat deja măsuri iar echipele de la Drumurile Naționale, Poliția Rutieră, Jandarmerie, Salvamont sunt pregătite pentru a interveni în caz de urgență. Rămâne ca și Primăria Voineasa și administratorul domeniului să-și îndeplinească atribuțiile asumate, pentru a putea deschide în condiții optime sezonul de schi” - a transmis prefectul Sebastian Fârtat.

Când se deschide sezonul de schi

Pârtiile de la Translpina ar putea fi deschise din 17 decembrie.

În funcție de cum va fi și vremea, autoritățile locale din Voineasa și administratorii domeniului preconizează că, cel mai probabil, pe pârtiile de la Obârșie se va putea schia începând cu weekend-ul viitor.

O altă veste bună este că anul acesta vor fi deschise tronsonul telegondolă 2 și telescaunul, care nu au funcționat în ultimii ani.

Totodată, de anul acesta, la pârtiile de la Obârșia Lotrului se poate ajunge, pe lângă traseul obișnuit de pe Valea Oltului (DN 7) și Valea Lotrului (DN 7A), și pe șoseaua Transalpina (DN 67 C), pe sectorul de drum care tranzitează județele Alba și Vâlcea. Acest traseu a rămas deschis și în sezonul rece la solicitarea prefecților celor două județe, însă circulația este permisă doar pe timpul zilei, în intervalul orar 08:00 - 18:00.

Pentru a asigura viabilitatea acestui sector de drum, drumarii de la SDN Vâlcea și SDN Alba au scos încă de ieri utilajele de deszăpezire.

Citește și. Pârtiile de lângă Sibiu se deschid sâmbătă. Un ski-pass de o zi costă, în vârf de sezon, 120 de lei

Care sunt tarifele în acest an

Abonamentul pe o zi este de 150 de lei, în timp ce un ski-pass de șapte zile va costa 750 de lei. 

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel