Partidul Berii din Austria, care vede jumătatea plină a paharului, candidează în parlament

Autorul articolului: Echipa RadioDCNews |
Data publicării:
| Categorie: Știri
Partidul Berii din Austria, care vede jumătatea plină a paharului, candidează în parlament
Partidul Berii din Austria, care vede jumătatea plină a paharului, candidează în parlament

Partidul Berii din Austria va concura la alegerile parlamentare din acest an, chiar dacă nu a atins obiectivul de finanțare, a declarat liderul său marți, fiind încurajat de sprijinul în creștere și alegând să vadă partea plină a paharului.

Partidul, înființat în principal ca o glumă în 2015 de către medicul și muzicianul rock Dominik Wlazny, acum reprezintă o amenințare reală de a sustrage voturi de la alte partide, în special de la cele de stânga, într-un moment în care partidele de extremă dreaptă sunt în frunte în sondaje.

"Da, Partidul Berii va candida la viitoarele alegeri parlamentare. Sprijinul pe care l-am primit este masiv. Acest lucru ne motivează să mergem până la capăt", a declarat Wlazny, în vârstă de 37 de ani, într-o declarație pentru presă.

În ianuarie, el a declarat că intrarea în cursă va depinde de faptul dacă a adunat suficiente fonduri, ceea ce intenționează să facă prin creșterea numărului de membri la 20.000 de la „aproximativ 1.300 de membri activi” la sfârșitul anului 2023. Marți, el a recunoscut că este încă departe de acest obiectiv, alegerile urmând să aibă loc până în octombrie.

„Am îndeplinit mai mult de jumătate din obiectivul nostru de finanțare. Paharul nostru este pe jumătate plin, așa că spunem, și în mod constant se toarnă mai mult", a declarat Wlazny.

Partidul a candidat la ultimele alegeri parlamentare din 2019 și a obținut doar 0,1% din voturi, dar Wlazny a ieșit pe locul trei la alegerile prezidențiale din 2022, cu 8,3%. Sondajele de opinie recente au plasat sprijinul său între 5% și 7%.

Pentru a intra în parlament, un partid are nevoie de 4%, potrivit Reuters.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel