Parcarea în București. Cum va fi de la 15 august. Nicușor Dan: Am pregătit 10 mii de locuri albastre. Năsui: ”Doar 1% din bani merg la buget”

Autorul articolului: Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Social

Șoferii care vor să parcheze pe străzile Bucureștiului vor scoate din buzunar mai mulți bani.

Începând cu 15 august, nu va mai exista parcare fără plată în București. Primăria Capitalei a anunțat încă de luna trecută că, începând cu 15 august, șoferii care parchează pe arterele administrate de Primăria Capitalei și nu plătesc parcarea vor fi amendați. Trebuie specificat că măsura nu se aplică parcărilor de reședință.

Amenda este de 200 de lei/zi, iar compania primăriei va imobiliza autovehicul prin blocarea roții sau a parbrizului.

La acest moment, tarifele de parcare ( în intervalul orar 7-23, de luni până vineri) sunt următoarele:

Zona 0 - 10 lei /oră

Zona 1 - 5 lei / oră

Zona 2 - 2,5 lei / oră

Vezi aici zonele vizate.

 

Unde merg banii

 

Potrivit parlamentarului USR Claudiu Năsui, care îl citează pe Gabriel Rău, consilier general al Municipiului București, cea mai mare parte din banii încasați de la șoferi ajung la „Compania Municipală de Parking”. Acesta arată că doar 1% din sume ajunge la bugetul Primăriei Capitalei, restul intrând la bugetul Companiei de Parking.

Fostul ministru al economiei susține că directorul Companiei de Parking este un apropiat al Gabrielei Firea, iar 87% din cheltuieli sunt cheltuieli cu salarii.

"Doar 1% din banii pentru parcarea la supra-preț din București merge către bugetul primăriei.Restul de 99% se duce la o companie.

O companie de stat, denumită „Compania Municipală de Parking”. Pare incredibil, dar este adevărat.

Ce face această companie cu banii? Fix ce fac companiile de stat în general. Salarizează. Salarizează mult și bine. 87% din cheltuieli sunt cheltuieli cu salarii. 13.4 milioane de lei cu salariile în 2021.

Iar compania este în continuare condusă de un apropiat al doamnei Firea care are un salariu de peste 30.000 de lei pe lună.", se arată în postarea lui Claudiu Năsui.

 

Nicușor Dan

 

”Municipalitatea a identificat 10 mii de locuri de parcare albastre pentru care se va percepe tarif de parcare. În timp, o să extindem numărul lor”, a spus edilul Bucureștiului.

Vorbim doar de aceste locuri albastre (...). Politica pe care dorim să o aliniem cu cele ale celorlalte orașe europene este că nu există loc rezervat. Există un abonament abonament pentru rezidenți, dar care nu au locul rezervat.”, a mai declarat Nicușor Dan.

 

În Mamaia şi Constanţa, "sprijin" pentru turişti. S-ar putea suspenda taxa de parcare pe timp de noapte

Taxa de parcare în staţiunea Mamaia şi în municipiul Constanţa va fi suspendată pe timpul nopţii. Primarul Vergil Chiţac va propune acest lucru consiliului local, într-o şedinţă extraordinară, în urma discuţiilor cu hotelierii din Mamaia, care se plâng că gradul de ocupare în staţiune a scăzut drastic, iar între motive ar fi şi faptul că un loc de parcare ajunge să coste aproape 100 de lei pentru 24 de ore. Pe de altă parte, nu există zone fără taxă de parcare, iar cele 2.000 de locuri private ale hotelurilor şi apartamentelor din Mamaia sunt insuficiente.

"Pe perioada nopţii, între orele 22:00 şi ora 8:00 parcarea va fi gratuită în tot oraşul Constanţa, nu numai în Mamaia, pentru că nu putem discrimina. Şi este un semnal, pe care vreau să îl adresez operatorilor economici, cu siguranţă regulamentul parcărilor va suferi modificări", declară Vergil Chiţac, primarul Constanţei, citat de Rador.

 

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel