Papa Francisc, rugăciuni pentru victimele seismului devastator din Maroc

radiodcnews Team | Dată: 10 sep 2023, 14:17 | Categorie: Știri
Papa Francisc, rugăciuni pentru victimele seismului devastator din Maroc / Foto: Agerpres
Papa Francisc, rugăciuni pentru victimele seismului devastator din Maroc / Foto: Agerpres

Papa Francisc s-a rugat pentru victimele seismului din Maroc.

Papa Francisc s-a rugat duminică pentru victimele seismului din Maroc şi şi-a exprimat solidaritatea cu poporul marocan, afectat de cel mai devastator cutremur întregistrat în această ţară în ultimii peste 60 de ani, relatează Agerpres, citând Reuters.

"Mă rog pentru cei răniţi, pentru cei care şi-au pierdut viaţa, atât de mulţi dintre ei, şi pentru rudele lor", a afirmat papa Francisc, adresându-se credincioşilor adunaţi în Piaţa Sfântul Petru.

El le-a mulţumit, de asemenea, echipelor de salvare pentru eforturile lor de a ajuta victimele cutremurului soldat cu peste 2.000 de morţi.

"Suntem alături de poporul marocan", a mai spus suveranul pontif.

Spania trimite echipaje de salvare în Maroc

Spania va trimite echipe de salvare şi va oferi sprijin Marocului lovit de un seism devastator, după ce a primit o cerere oficială de ajutor din partea Rabatului, a anunţat duminică ministrul spaniol de Externe, Jose Manuel Albares, relatează AFP.

"Este un semn al solidarităţii spaniole şi al sentimentului de prietenie care uneşte popoarele spaniol şi marocan", a declarat ministrul în timpul unui interviu acordat Radio Catalunya, precizând că a primit duminică dimineaţa un apel telefonic de la omologul său marocan prin care îi solicita ajutor.

"Vom acorda atât de mult ajutor de cât are nevoie Marocul. Vom mobiliza mai întâi echipele de căutare şi salvare, deoarece este urgent să găsim cât mai mulţi oameni în viaţă pentru a-i salva", a mai spus el.

"Când va veni momentul reconstrucţiei, vom fi de asemenea acolo", a adăugat şeful diplomaţiei spaniole.

Ministrul nu a oferit alte detalii. Însă, potrivit unui purtător de cuvânt al Ministerului de Interne spaniol, guvernul de la Madrid intenţionează să trimită "imediat" 65 de membri ai Unităţii Militare de Urgenţă (UME) în Maroc.

UME este un corp al armatei spaniole specializat în gestionarea dezastrelor naturale.

O unitate a UEM a fost trimisă în Turcia în februarie după un seism devastator şi a ajutat la salvarea a şase persoane, între care o mamă şi cei doi copii ai ei, potrivit Ministerului spaniol al Apărării.

Seismul, cel mai puternic care a lovit Marocul până în prezent, s-a soldat cu cel puţin 2.012 de morţi şi 2.059 de răniţi, potrivit celui mai recent bilanţ oficial.

Cutremurul, cu magnitudinea 6,8, a fost înregistrat vineri la ora 23:11 locală (22:11 GMT), potrivit Institutului American de Geofizică (USGS).

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience